LUT-yliopiston hakijamäärä yliopiston historian suurin

Kevään 2019 korkeakoulujen yhteishaussa LUT-yliopiston hakijamäärä nousi 9,5 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Hakijoita oli yhteensä 4615. Hakemuksia tekniikan ja kauppatieteiden aloille tuli 5602, joka on 7 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Hakijoiden kokonaismäärä tekniikassa oli 9,6 prosenttia eli 175 hakijaa suurempi kuin viime vuonna. Määrä kasvoi myös kauppatieteissä: nousua tuli 9,4 prosenttia, yhteensä 225 hakijaa. Kokonaishakijamäärä oli jo toista vuotta peräkkäin yliopiston historian suurin.

LUTin suosituimpia koulutusohjelmia yhteishaussa olivat kauppatieteet, tuotantotalous, energiatekniikka ja tietotekniikka. Tekniikan alalla suhteellisesti suurinta nousu oli energiatekniikan ohjelmassa, jossa ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi 58,5 prosenttia. Toiseksi kovinta nousu oli tietotekniikassa, jossa ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi 22 prosenttia. Kokonaisuudessaan tekniikan alan ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi 5,2 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Kauppatieteiden ensisijaisten hakijoiden määrä oli hieman nousussa ja kasvua oli 1,6 prosenttia.

Nuoret selkeästi ymmärtävät LUTin ohjelmien vahvuutena olevien kestävän liiketoiminnan ja tekniikan ratkaisujen merkityksen tulevaisuudelle.

Jaana Sandström, koulutuksesta vastaava vararehtori

"Hakijamäärämme kasvoivat jo kolmatta vuotta peräkkäin. Suosituimmat koulutusohjelmamme ovat vuosien saatossa pysyneet liki samoina, mutta on todella hienoa nähdä ohjelmiemme kiinnostavuuden vuosittaista kasvua. Nuoret selkeästi ymmärtävät LUTin ohjelmien vahvuutena olevien kestävän liiketoiminnan ja tekniikan ratkaisujen merkityksen tulevaisuudelle", toteaa koulutuksesta vastaava vararehtori Jaana Sandström.

LUT-yliopistoon otetaan suomenkielisiin kandidaattiohjelmiin tekniikan aloille 355 opiskelijaa ja kauppatieteisiin 120 opiskelijaa. Uuteen englanninkieliseen tekniikan kandidaattiohjelmaan Technology and Engineering Science valitaan lisäksi 40 opiskelijaa.

LUTiin voi tulla valituksi myös suomenkielisiin ja englanninkielisiin maisteriohjelmiin, joiden hakuaika syksyllä 2019 alkaviin opintoihin päättyi jo aiemmin. LUTin maisteriohjelmiin jätettiin 3421 hakemusta, joista 1933 suomenkielisiin ja 1488 englanninkielisiin ohjelmiin. LUTin Lahden kampuksen suomenkieliset maisteriohjelmat olivat jälleen suosittuja. Kiinnostavin ohjelma oli työn ohessa opiskeluun suunniteltu tietojohtamisen ja johtajuuden maisteriohjelma, johon haki 713 hakijaa.

Kokonaisuudessaan kaikki haut yhteen laskien LUT-yliopistoon otetaan tänä vuonna yhteensä 1280 uutta opiskelijaa. Yhteisvalintojen DI-valintakoe järjestetään 28.5.2019 ja kauppatieteiden valintakoe 5.6.2019. Todistusvalinnassa opiskelupaikan saaneille ilmoitetaan valinnasta toukokuun lopussa ennen alan valintakoetta. Valintakoevalinnassa opiskelupaikan saaneille ilmoitetaan valinnassa viimeistään 28.6.2019.

Opintoasioiden johtaja Janne Hokkanen, p. +358 40 900 3617, etunimi.sukunimi@lut.fi

Lue seuraavaksi: