LUT-yliopiston kasvulle Lahdessa vahva tuki elinkeinoelämältä – lahjoituksia lähes miljoona euroa

LUT-yliopiston kauppakorkeakoulun uudet Lahteen sijoittuvat professuurit saavat alueen yrityksiltä, säätiöiltä ja muilta toimijoilta vahvan taloudellisen tuen. Lahjoituksia kahden professuuriin rahoittamiseksi on saatu jo lähes miljoona euroa.

LUT-yliopiston johto teki keväällä päätöksen kahdesta uudesta tenure track -professuurista kauppatieteen alalle. Professuurien aloiksi on määritelty asiakas- ja kuluttajakäyttäytyminen digitaalisessa ympäristössä sekä analytiikkaan perustuvat liiketoimintamallit. Kansainvälinen hakumenettely tehtäviin on parhaillaan käynnissä. Molempien tehtävien sijoituspaikka on Lahti.

Rahoitusta professuureihin ovat myöntäneet Lahden kaupunki, Lahden Teollisuusseura ry ja sen säätiö, Hämeen kauppakamari, Päijät-Hämeen Osuuspankki, Osuuskauppa Hämeenmaa, Lahti Energia Oy, PHP Holding sekä Marjatta ja Eino Kollin säätiö.

Lahden elinkeinoelämä on ottanut vahvan roolin kestävän liiketoiminnan kasvattamisessa

Sami Saarenketo, dekaani

"Hienoa huomata, että Lahden elinkeinoelämä on itse ottanut vahvan roolin alueen kehittämisessä ja kestävän liiketoiminnan kasvattamisessa. Olemme todella iloisia päästessämme vahvistamaan tutkimustamme Lahden alueella", LUT-kauppakorkeakoulun dekaani Sami Saarenketo sanoo.

Asiakas- ja kuluttajakäyttäytymisen alan professuuri rahoitetaan kokonaisuudessaan lahjoitusvaroilla. Analytiikkaan perustuvien liiketoimintamallien professuuri rahoitetaan lahjoituksilla, LUT-kauppakorkeakoulun omalla rahoituksella sekä Viipurin taloudellisen korkeakouluseuran (VITAKO ry) tuella.

Digitalisaatio ja analytiikka ovat kasvavia tutkimusalueita ja Saarenketo uskoo uusien professorien löytävän vaivattomasti yhteistyömahdollisuuksia alueen elinkeinoelämän kanssa.

"Koulutuksen osalta kauppakorkeakoulullamme on jo ennestään tärkeä rooli Lahdessa. Jatkossa vahvistamme aluetta myös tutkimuksessa ja hanketoiminnassa."

Lisätietoja:

Sami Saarenketo, dekaani, LUT-kauppakorkeakoulu, puh. 050 308 6181 etunimi.sukunimi@lut.fi @Saarenke

Juha-Matti Saksa, rehtori, LUT-yliopisto, puh. 0400 166 659 etunimi.sukunimi@lut.fi @JuhisSaksa