Nuorempi tutkija Feiping Zhao sai Kiinan valtiolta tunnustuksen menestyksellisistä opinnoista ulkomailla

LUT:n nuorempi tutkija Feiping Zhao vihreän kemian tutkimusryhmästä sai Kiinan valtiolta vuoden 2015 palkinnon menestyksellisistä opinnoista ulkomailla. Tutkimusryhmää johtaa professori Mika Sillanpää.

China Scholarship Council myöntää vuosittain palkintoja ulkomailla opiskeleville kiinalaisille merkittävistä opintosaavutuksista. Vuodesta 2003 saakka jaetun palkinnon tarkoitus on kannustaa laadukasta tieteen tekemistä ja tuoda julki kiinalaisopiskelijoiden saavutuksia ulkomailla.

Voittajat valitaan akateemisten ja tutkimukseen liittyvien ansioiden perusteella. Tänä vuonna palkinto myönnettiin 500 kiinalaiselle tohtorikoulutettavalle, jotka suorittavat ulkomailla tohtoriopintojaan eri aloilla. Neljä palkituista opiskelee Suomessa.