Riina Salmimies: "Palautetta antamalla pystyn antamaan yhteisölleni takaisin"

Dekaani Riina Salmimies kannustaa alumneja vastaamaan uraseurantakyselyyn. Tällä kertaa vastaajien joukossa on myös maisteri-Salmimies itse.

Kuvassa dekaani Riina Salmimies laboratoriossa

LUT kerää valmistuneilta maistereilta ja tohtoreilta vuosittain palautetta osana valtakunnallista uraseurantakyselyä. Tänä syksynä kyselyllä lähestytään vuoden 2016 aikana valmistuneita maistereita ja vuoden 2018 aikana valmistuneita tohtoreita.

Dekaani Riina Salmimiehen mukaan kyselyn avulla halutaan varmistaa, että LUTista valmistuneet opiskelijat pystyvät viemään työelämää eteenpäin.

"Haluamme ymmärtää, tarjoaako meiltä saatu koulutus riittävää osaamista valmistuneille. Jotta pystymme räätälöimään koulutuksia jatkossa, meille on tärkeää tietää, minkä tyyppisiin tehtäviin meiltä on päädytty", Salmimies sanoo.

Kuvassa dekaani Riina Salmimies

Salmimies antaa konkreettisen esimerkin liittyen tekniikan koulutukseen, joka on perinteisesti hyvin sisältöpainotteista.

"Haluaisimme kuulla, olisivatko alumnimme kaivanneet enemmän johtamistehtäviin valmistavaa esiintymiskoulutusta tai vaikkapa vuorovaikutustaitoja psykososiaalisiin työelämän haasteisiin."

Riina Salmimiehen johtama LUT School of Engineering Science (LENS) on yksi yliopiston kolmesta tiedekunnasta. Salmimiehen mukaan LENSissä on kiinnitetty uraseurantakyselyn vastausten perusteella huomiota muun muassa opiskelijoiden valmiuksiin tarkastella kestävyysasioita omassa työssään.

"Olemme viilanneet yksittäisten koulutusohjelmien tavoitteita vastauksien perusteella. Vastaavia muutoksia ei kannattaisi lähteä tekemään ilman, että tarve on todennettu."

Riina Salmimies kannustaa vuorossa olevia alumneja vastaamaan kyselyyn. Tänä vuonna dekaanilla on erityinen vastuu kyselyyn liittyen: hän on itsekin yksi vastaajista. Sen lisäksi, että Salmimies on kemiantekniikan tohtori, hän valmistui vuonna 2016 LUTista tietojohtamisen maisteriksi.

"LUT on antanut minulle koulutuksen muodossa todella paljon. Osallistumalla alumnitoimintaan ja vastaamalla kyselyyn pystyn omalta osaltani antamaan yhteisölleni takaisin."

Yliopistojen uraseuranta on osa valtakunnallisen Aarresaari-verkoston yhteistyötä. Kysely lähetetään kohderyhmille sähköpostitse, postitse tai tekstiviestillä.

Lisätietoja Aarresaaren uraseurantakyselystä

Lue myös

LUT-yliopisto peräänkuuluttaa diversiteettiä tekniikan aloilla

Mitä on alumnitoiminta?