Seppo Remeksestä LUT:n Professor of Practice

Venäjä-asiantuntija Seppo Remes on nimitetty 1.4. alkaen Lappeenrannan teknillisen yliopiston (Lappeenranta University of Technology, LUT) Professor of Practiceksi. Kauppatieteiden lisensiaatti Remes on Suomen johtavia Venäjän talouden, politiikan ja liike-elämän asiantuntijoita. Remes on asunut ja työskennellyt Venäjällä yli kahden vuosikymmenen ajan. Hänen työtehtävänsä sekä merkittävimmät luottamustoimensa liittyvät läheisesti LUT:n strategiaan, erityisesti energiaan, liiketoimintaan ja Venäjä-osaamiseen.

"Remes on tehnyt pitkän uran Venäjän liike-elämässä. Hänen tietämyksensä Venäjän taloudesta ja yhteiskunnasta on hyvin vaikuttavaa. Lisäksi hänellä on monipuolista tuntemusta energia-alalta. Näin hän tuo syvällistä käytännön näkemystä meille keskeisiltä aloilta", rehtori Juha-Matti Saksa sanoo.

Remeksellä on erittäin laaja kokemus Venäjän liike-elämän eri sektoreilta. Hän on myös kokenut hallitusammattilainen. Remes on lisäksi kunniatohtori kolmessa yliopistossa.

"LUT:ssa on erittäin korkeatasoista ja laaja-alaista energia-alan osaamista. On etuoikeus päästä mukaan tähän joukkoon. Myös yliopiston kansainvälisyys on vaikuttavaa. Toivon, että pystyn tuomaan mukanani erityisesti Venäjä-osaamista ja verkostoja", Remes sanoo.

LUT:n muut Professor of Practicet ovat Anssi Vanjoki ja Pekka Sutela. Professor of Practicen tehtävä on kansainvälinen käytäntö. Tehtävään valitaan tyypillisesti korkeatasoinen käytännön osaaja, kuten elinkeinoelämän tai julkisen sektorin johtaja, jolla on asiantuntemusta ja vaikuttavuutta yliopiston kannalta merkittävillä aloilla. Tarkoituksena on jakaa ja siirtää käytännön ajankohtaista tietoa opetuksen ja alan kehittämiseen sekä rakentaa verkostoja elinkeinoelämään ja vahvistaa yhteiskuntasuhteita.

Lisätietoja

Rehtori Juha-Matti Saksa, 0400 166659, juha-matti.saksa(at)lut.fi

Professor of Practice Seppo Remes, 045 6154188, seppo.remes(at)lut.fi

Kuvat: https://lut.pictures.fi/kuvat/LUT+Press+Images/Seppo+Remes/