Strategiamme kovat ytimet ovat entistäkin kuumempaa hottia

Olemme pian parin viikon ajan tehneet todella ammattimaisesti töitä pääosin etänä. Tästä kiitos ihan jokaiselle meistä. Luttimaista luovuutta on tarvittu useampaan kertaan; olipa kyse sitten tutkimuksesta, etäopetuksesta ja -oppimisesta, zoomeista, teamseista sekä tietenkin normielämän sovittamisesta tähän härdelliin. Yhteisömme on meille erityinen voimavara, sillä todennäköisimmin tutkimme, opetamme, opimme ja teemme kaikkemme yritysten eteen vielä useamman kuukauden ajan näissä poikkeavissa olosuhteissa.

Meidän tulee edelleenkin pyrkiä tekemään työmme mahdollisimman normaalisti, jotta muutkin näkevät, että elämä jatkuu tästä koronaksi nimetystä mustasta joutsenesta huolimatta. On myös itselleen rehellistä pitää mielessä, että koronakriisissä ei ole kyse talous vastaan terveys -tradeoffista. Kyse on monitavoiteoptimoinnista, missä eri tavoitteet on otettava vakavasti huomioon.

Yhteisönä meidänkin vastuulla on kaikin tavoin hidastaa koronan leviämistä. Meille on tärkeää taata kaikin tavoin turvalliset mahdollisuudet opiskella ja tehdä työtä. Samoin meidän on tärkeää muistaa, että jatkuvuuden kannalta myös yhteiskuntaan, erityisesti yritysten toimintaedellytyksiin liittyvät seikat ovat kriittisiä. Konkreettisesti yhteiskuntaa auttaa se, että pyrimme jatkamaan elämäämme mahdollisimman normaalisti tilanteesta huolimatta. Me esimerkiksi tuomme Lappeenrannan ja Lahden alueille noin 80 miljoonaa euroa vuodessa riihikuivaa hilloa.

Olemme aivan viime aikoina nähneet äärilaitoja maailmastamme. Sen toisen, jossa meinaamme hukkua mitä erilaisempiin saasteisiin sekä tämän toisen, kun maailma äkkipysäytetään heittämällä sen pinnojen väliin keppi. Kun pääsemme käynnistämään maailmamme uudelleen, LUTin strategia sekä sen kovat ytimet ovat entistäkin kuumempaa hottia. Me tarvitsemme jatkossa enemmän kuin koskaan juuri sellaista tutkimusta ja sellaisia osaajia, jotka ymmärtävät, miten yhdessä tehdään vastuullista liiketoimintaa, joka liittyy myös puhtaaseen energiaan, veteen ja ilmaan. Meidän työllämme on merkitys.

Tiedeyhteisömme nuorimmat jäsenet kutsuivat meidät vanhemmat mukaan opiskelijoiden arkeen. LTKY ja KOE rakensivat kampuksen Discordiin (eikun lataamaan appia) ja siellä voi joko tekstillä tai puheella keskustella eri kanavilla mm. kaikesta. Tai ainoastaan seurailla, miten yhteisömme nuorimpien elämä nykyisin rakentuu. Näin perjantaina kanavia näyttäisi olevan mm. yleiselle olohuonekeskustelulle, opiskeluryhmille, urheilulle (mm. MOVEOn taukojumpat) ja kalsarikänneille. Kun sinulla on appi, tarvitset vain linkin sekä seikkailumieltä.

Aurinkoista viikonloppua ja vapaa-aikaa meille tärkeiden ihmisten kanssa,

T: Juhis
@JuhisSaksa, +358400166659