System earth, viheliäisten ongelmien ratkaiseminen ja LUT-yliopisto

Me LUT-yliopistossa olemme päivittäneet strategisen suuntamme lähivuosille. Isolle kurssin muutokselle ei ollut tarvetta, sillä uudisraivaajahenkinen työmme maailman pelastamiseksi on edelleen tarpeen – kenties nyt enemmän kuin koskaan.

Ihmiskuntaa uhkaavat ongelmat ovat viheliäisiä ja isoja. Me LUTissa ymmärrämme yksittäisten ratkaisujen linkityksen laajempaan, systeemiseen kokonaisuuteen, ja tuemme muutosta tieteenalojen rajoja ylittäen. Jatkamme ja syvennämme yhteistyötä yritysten ja tieteellisten verkostojen kanssa, sillä tiedämme isojen muutosten olevan mahdollisia vain yhdessä tekemällä.

rehtori Juha-Matti Saksa

Energia-alan tutkijamme hakevat ratkaisuja hiilineutraaliin maailmaan siirtymisessä, kaikilla yhteiskunnan ja teollisuuden sektoreilla. Teemme jatkossa entistä kokonaisvaltaisemmin työtä puhtaan ilman ja positiivisten ilmastovaikutusten varmistamiseksi. Asennettamme kuvaa se, että ilmakehän jätteeksi ajateltu hiilidioksidi on meille ensisijaisesti raaka-aine, vaikkapa synteettisten polttoaineiden tuotantoon.

Jätevesien tutkimuksemme kykenee ratkaisemaan monimutkaisia vedenkäsittelyn haasteita. Samalla tunnistamme sivuvirroista arvokkaita raaka-aineita, ja tuemme niiden hyötykäyttöä kestävästi. Varmistamme vaikuttavuutta vahvalla linkityksellä liiketoiminnan tutkimukseen. Autamme yrityksiä uudistumaan, löytämään tien kestävään kasvuun sekä menestykseen digitaalisessa taloudessa.

Teimme strategiamme päivitystyön laajalla joukolla yhteisössämme. Tunnistimme mahdollisuutemme olla yhä vahvemmin yhteiskunnan ja erityisesti yritysten uudistumisen ytimessä. Samalla pelastamme vastuullisesti maailmaa yhdessä kumppaneidemme kanssa, onnistunut tutkimusprojekti ja timanttinen tekniikan sekä kauppatieteiden valmistuva asiantuntija kerrallaan.

Lähdemme kohti uutta kautta vakuuttuneina siitä, että tekemällämme tieteellä ja siihen perustuvalla akateemisella koulutuksella on tarkoitus – ja meille tekijöille merkitys.

#koskamyövoidaan

Juhis Saksa, rehtori