Timo Ritakallio vahvistamaan LUT-yliopiston Advisory Boardia

LUT-yliopiston Advisory Boardiin on nimitetty 1.7. lähtien OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio.

Tekniikan tohtori, oikeustieteen maisteri ja MBA Timo Ritakallio on työskennellyt aiemmin muun muassa Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen toimitusjohtajana ja varatoimitusjohtajana, Pohjola Pankin varatoimitusjohtajana sekä OKO Osuuspankkien Keskuspankin varatoimitusjohtajana ja johtokunnan jäsenenä.

LUT-yliopiston Advisory Board koostuu kokemuksensa ja osaamisensa perusteella valituista yliopiston strategista profiilia tukevista asiantuntijoista.

"Timo Ritakalliolla on vahvaa näyttöä vastuullisesta liiketoiminnasta ja siten juuri oikeanlaista näkemystä ja kokemusta strategiamme mukaisesta toiminnasta. Hänellä on myös valmiiksi sisäänrakennettuna luttilaisille ominainen vahva can do -asenne", LUT-yliopiston rehtori Juha-Matti Saksa kertoo. "Upeaa saada Timo edelleen tiivistämään yliopistomme yhteyksiä työelämään ja täydentämään tiimiämme osaamisellaan. Toivotan hänet lämpimästi tervetulleeksi."

Advisory Boardin tarkoituksena on analysoida elinkeinoelämän ja yhteiskunnan tulevaisuuden muutoksia ja parantaa yliopiston tutkimus-, koulutus- ja vaikuttavuustyötä sekä menestystä pitkällä aikavälillä. Toiminta on luonteeltaan neuvoa-antavaa.

"Laadukas tieteellinen tutkimus on tärkeää suomalaisen yhteiskunnan ja yrityskentän menestykselle. Haluan osaltani olla mukana vahvistamassa yritysten ja yliopistojen yhteistyötä, jossa LUT-yliopisto on ollut aktiivinen ja joka parhaimmillaan edistää molempien tavoitteiden täyttymistä", sanoo OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio.

Muista jäsenistä Advisory Boardissa jatkavat St1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen, vuorineuvos Harri Kerminen, kasvuyrityssijoittaja Ari Korhonen, Traffic Management Finland Oy:n toimitusjohtaja Pertti Korhonen, hallitusammattilainen Juha Laaksonen, Oilon Oy:n hallituksen puheenjohtaja Päivi Leiwo, MultiTactionin toimitusjohtaja Ari Rahkonen, vuorineuvos Juha Rantanen, hallitusammattilainen Kirsi Sormunen ja Magnitin johtoryhmän jäsen Jyrki Talvitie.  Puheenjohtajana toimii LUT-yliopiston Professor of Practice Atte Jääskeläinen.

Nokia Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa jättäytyy jäsenyydestään kesäkuun lopussa.

Advisory Boardin tuleva toimikausi alkaa 1.7.2020.