TkT Juhani Hyvärinen ydinvoimatekniikan mallinnuksen professoriksi Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon

Tekniikan tohtori, dosentti Juhani Hyvärinen (49) on nimitetty ydinvoimatekniikan mallinnuksen professoriksi Lappeenrannan teknillisen yliopiston (Lappeenranta University of Technology, LUT) teknilliseen tiedekuntaan 1.3.2013 alkaen. Hyvärinen toimii yliopiston palveluksessa aluksi osa-aikaisesti.

Hyvärinen jatkaa nykyisessä toimessaan Fennovoima Oy:n ydintekniikkajohtajana kunnes Fennovoiman laitostoimittajavalinta valmistuu. Päätoiminenkin professori voi Suomessa toimia myös teollisuuden riippumattomana neuvonantajana.

Uusi professuuri vahvistaa LUT:n ydinvoimatekniikan tutkimus- ja opetustoimintaa. LUT:n ydinvoimatekniikan laboratoriossa tärkein tutkimuskohde on ydinvoimaloiden termohydrauliikka, mutta laboratorioissa tehdään myös erityisesti neljännen sukupolven reaktoreihin liittyvää tutkimusta. Termohydrauliikan kokeellista toimintaa ja tietokoneanalyysejä tehdään yhdessä LUT:n ydinturvallisuuden tutkimusyksikön kanssa.

LUT toimii kansallisessa ydinturvallisuuden tutkimusohjelmassa (SAFIR) yhdessä voimayhtiöiden, VTT:n ja Säteilyturvakeskuksen (STUK) kanssa. Lisäksi LUT on mukana Suomen Akatemian tutkimushankkeessa sekä useissa EU:n tutkimusprojekteissa.

LUT on Suomen ydinvoimatekniikan opetuksen kivijalka ja kouluttaa valtaosan Suomen ydinvoima-alan osaajista.

Lisätietoja antavat tehtävän täyttöä valmistelleen työryhmän puheenjohtaja professori Timo Hyppänen sekä Juhani Hyvärinen.

Timo Hyppänen, puh. 040 580 3180, Timo.Hyppanen@lut.fi

Juhani Hyvärinen, puh. 020 757 9208

Lappeenrannan teknillinen yliopisto (Lappeenranta University of Technology, LUT) on edelläkävijänä yhdistänyt tekniikan ja talouden perustamisestaan lähtien vuodesta 1969. LUT:n strategisia kärkialoja ovat vihreä energia ja teknologia, kestävän kilpailukyvyn luominen ja toimiminen kansainvälisenä Venäjä-yhteyksien rakentajana. Kansainvälinen tiedeyhteisömme koostuu 7000 opiskelijasta ja asiantuntijasta. Suomen vihrein kampus: www.greencampus.fi