Uusi Professor of Practice on digitalisaation ja verkostoitumisen asialla

Harri Koponen

Tuotantotalouden diplomi-insinööri, hollolalainen Harri Koponen, 46, on nimetty LUT-yliopiston Professor of Practiceksi 1.10.2018 alkaen.

Tuotantotalouteen painottuvassa osa-aikaisessa tehtävässään Koponen luo yliopiston ja yritysten välille suhteita. Digitalisaation asiantuntijana hän myös edistää siihen liittyvää tutkimusta ja koulutusta.

Koponen on urallaan kehittänyt tieto- ja viestintätekniikan mahdollistamia liiketoimintoja Suomessa ja ulkomailla sekä toiminut julkisyksityisen digitalisaation puolestapuhujana. Professor of Practice -tehtävän ohessa hän jatkaa työskentelyään yhteiskuntasuhdevastaavana ohjelmistoyritys Vismalla Suomessa.

"Yliopiston tavoitteena on vahvistaa innovointia ja vaikuttavuutta elinkeinoelämään. Tässä Harri Koposen tuoma akateemisen maailman ulkopuolinen osaaminen on hyvin tärkeässä asemassa", LUTin rehtori Juha-Matti Saksa sanoo.

"Koposella on vahvat näytöt digitalisaation hyödyntämisestä liiketoiminnassa sekä laajat verkostot elinkeinoelämässä. Olemme äärimmäisen iloisia saadessamme kovan luokan asiantuntijan joukkoomme", tuotantotalouden osastonjohtaja Janne Huiskonen jatkaa.

Koposen tavoitteena on saada yritysten ja LUTin asiantuntijoiden välille konkreettisia yhteistyön muotoja.

Ihmistyötä paketoituu algoritmeiksi, ja meidän pitää osata luoda siitä globaalisti haluttuja palveluja, Harri Koponen

"Koko yliopistoyhteisön osaaminen tulee tuoda ymmärrettävästi ja helposti yritysten käyttöön. Uskon myös, että itäisellä kasvukäytävällä, Lahti-Kouvola-Lappeenranta-Venäjä-väylällä, on paljon mahdollisuuksia ja kansallisesti koko ajan kasvava merkitys".

Yhteiskunnallisella tasolla Koponen peräänkuuluttaa nopeaa osaamisen uusiutumista. Sen onnistumisessa koulutus ja elinikäinen oppiminen ovat merkittävässä asemassa, sillä Suomen vauraus syntyy korkean teknologian osaamisella ja sen mahdollistamalla liiketoiminnalla.

"LUT edustaa ihmisiä, jotka ymmärtävät tulevaisuuden radikaalia muutosta. Esimerkiksi tuotantotalous tuottaa osaajia, jotka hallitsevat liike-elämän arvonmuodostuksen muutoksen. Siinä digitalisaatio on isossa asemassa. Ihmistyötä paketoituu algoritmeiksi, ja meidän pitää osata luoda siitä globaalisti haluttuja palveluja", Koponen summaa.

Uusi Professor of Practice aloittaa innostuneena tehtävänsä yrityksiä rakastavassa tiedeyliopistossa.

"LUT uskaltaa olla sopivasti höperö, jotta näkee sinne minne jäykkäniskainen ei näe. Siinä touhussa haluan olla mukana."

Harri Koponen, harri.koponen@hartak.fi, p. 044 500 0020, @HarriKoponen

LUT-yliopisto, rehtori Juha-Matti Saksa, juha-matti.saksa@lut.fi, p. 040 016 6659

Janne Huiskonen, janne.huiskonen@lut.fi, p. 040 686 4425

Kuvia Harri Koposesta: © Teemu Leinonen https://lut.pictures.fi/kuvat/LUT%20Press%20Images/Harri%20Koponen/

Lappeenrannan teknillisen yliopiston muut Professor of Practicet ovat oikeustieteiden kandidaatti Atte Jääskeläinen, professori Anssi Vanjoki, tutkija Pekka Sutela ja Venäjän asiantuntija Seppo Remes. Professor of Practicen tehtävä on kansainvälinen käytäntö. Tehtävään valitaan tyypillisesti korkeatasoinen käytännön osaaja, kuten elinkeinoelämän tai julkisen sektorin johtaja, jolla on asiantuntemusta ja vaikuttavuutta yliopiston kannalta merkittävillä aloilla. Tarkoituksena on jakaa ja siirtää käytännön ajankohtaista tietoa opetuksen ja alan kehittämiseen sekä rakentaa verkostoja elinkeinoelämään ja vahvistaa yhteiskuntasuhteita.