Yhteishaku LUT-yliopistoon alkaa – tietotekniikan aloituspaikat tuplattu

Yhteishaku LUT-yliopiston tekniikan ja kauppatieteen ohjelmiin alkaa 20.3.2019 ja päättyy 3.4.2019 klo 15.00.

LUTissa on tarjolla kevään yhteishaussa kaikkiaan 475 aloituspaikkaa, joista 355 on tekniikan ja 120 kauppatieteiden kandidaatin tutkintoon johtavissa tutkinto-ohjelmissa. Kaikkiaan aloituspaikkoja kandidaattiohjelmissa on 515, joista 40 on uuteen englanninkieliseen tekniikan kandidaattiohjelmaan Technology and Engineering Science. Haku tähän ohjelmaan on päättynyt jo aiemmin.

Kaikki hyväksytyksi tulleet opiskelijat saavat automaattisesti opinto-oikeuden maisteriopintoihin eli tekniikassa diplomi-insinöörin tai kauppatieteissä kauppatieteiden maisterin tutkintoon asti (3+2 vuotta). Tekniikan ja kauppatieteiden opintoja voi myös yhdistellä. Tutustu LUTin opintotarjontaan.

LUT tarjoaa tekniikassa kahdeksan eri kandidaattiohjelmaa: energiatekniikka, kemiantekniikka, konetekniikka, sähkötekniikka, tietotekniikka, tuotantotalous, ympäristötekniikka sekä laskennallinen tekniikka ja analytiikka. Aloituspaikat tietotekniikan kandidaattiohjelmaan on päätetty tuplata edellisestä vuodesta työmarkkinoiden kasvavan tarpeen vuoksi, ja aloituspaikkoja on kevään yhteishaussa 25 paikan sijasta 50.

LUTin kauppatieteiden valintakoe ensimmäistä kertaa myös Helsingissä ja Lahdessa

LUT järjestää tänä vuonna kauppatieteiden yhteisvalinnan valintakokeen Lappeenrannan lisäksi myös Helsingissä ja Lahdessa. Yhteisvalinnassa hakijan tulee osallistua valintakokeeseen ensisijaiseksi asettamansa yliopiston järjestämässä koetilaisuudessa, mikäli ei ole jo tullut valituksi todistusvalinnassa.

"LUTin kauppatieteen hakijoista vuosittain noin 60 % tulee pääkaupunkiseudulta, ja haluamme palvella hakijoita tuomalla valintakokeen lähemmäs. Toisella kampuksellamme Lahdessa on myös luontevaa järjestää valintakoe. Hakijan tulee ilmoittaa yhteishaun hakulomakkeella millä paikkakunnalla hän osallistuu valintakokeeseen", kertoo opintoasioiden johtaja Janne Hokkanen.

Kauppatieteiden kandidaatin tutkinnossa opiskelijat valitsevat suuntautumisvaihtoehtonsa ensimmäisen lukuvuoden lopussa. Suuntautumisvaihtoehdot ovat hankintojen johtaminen, laskentatoimi, liiketoiminta-analytiikka, kansainvälinen markkinointi ja strateginen rahoitus.

Sekä kauppatieteiden että tekniikan kandidaatin tutkinnot ovat laajuudeltaan 180 opintopistettä, ja niiden suoritusaika noin kolme vuotta. Kauppatieteiden maisterin (KTM) sekä diplomi-insinöörin (DI) tutkinnon laajuus on 120 opintopistettä, suoritusaika noin kaksi vuotta.

LUT-yliopistoon voi tulla valituksi myös suomenkielisiin ja englanninkielisiin maisteriohjelmiin, joiden erillinen hakuaika on tämän vuoden osalta jo päättynyt. Kaikki haut yhteen laskien LUTiin otetaan tänä vuonna yhteensä 1280 uutta opiskelijaa.

Nyt haussa oleviin koulutuksiin voi hakea valtakunnallisen korkeakoulujen yhteishaun kautta Opintopolussa.

Opintoasioiden johtaja Janne Hokkanen, p. 040 900 3617, janne.hokkanen@lut.fi

Tekniikan valintasihteeri Päivi Lähde, p. 0400 295 130, hakijapalvelut@lut.fi

Kauppatieteiden valintasihteeri Heli Kylliäinen, p. 0400 295 150, hakijapalvelut@lut.fi