Valtakunnallinen tohtorikoulutuspäivä / Doctoral education day 9.10.2018

Päivä sisältää sekä suomen- että englanninkielisiä sessioita. The day includes sessions both in Finnish and in English.

Teema: Tohtorien työelämätaidot

Theme: PhD working life skills

Registration by October 3 at the latest: https://www.webropolsurveys.com/S/4EE16A9793F44262.par

Ohjelma /Programme

10:00 Yhteiset luennot (In Finnish), Ylioppilastalon auditorio
Puheenjohtaja: Jari Hämäläinen
Tervetuloa, vararehtori Jari Hämäläinen, LUT
Ministeriön tervehdys, Eeva Kaunismaa, OKM
Tohtoreiden uraseurannan 2017 tuloksia, Outi Suorsa (UEF)
Tutkijan taidot ja tutkijana kasvaminen – vertaismentoroinnin pilottihanke, Terhi Nokkala ja Johanna Kiili (JyU)

11:30 Lounas / Lunch
12:15 Rinnakkaissessiot: Tärkeitä näkökulmia ja hyviä käytänteitä tohtorikoulutuksessa Parallel sessions: Important viewpoints and good practices in doctoral education
Sessio 1: Hyviä käytänteitä tohtoriopiskelijan työelämätaitojen tukemiseksi
(in Finnish), Ylioppilastalon auditorio

Puheenjohtaja: Markku Ikävalko
1.1 Väitöskirjatutkijakyselyn tulokset Helsingin yliopistolla, Anton Saressalo (HY)
1.2 Tohtoriopiskelijoiden työelämätaidot: Opinnäytteiden ohjauskoulutus tohtoriopinnoissa, Tanja Johansson (Taideyliopisto)
1.3 Lääketieteellistä tutkimusetiikkaa flipaten ja simuloiden, Saara Happo (UEF)
1.4 Mitä minusta tulee isona? Tutkijakoulu tohtorikoulutettavien jatkourien tukena, esimerkkinä ura- ja kehityskeskustelut, Elise Pinta (TY)

Session 2: Networking in doctoral education (englanniksi), 216
Chair: Amir Toghyani
2.1 Experiences in the implementation of the European Joint Doctorate Program –Case: TUT as the member of ABWET(Advanced Biological Waste-To-Energy Technologies) consortium, Suvi-Päivikki Ikonen (TUT)
2.2 Nordic network in doctoral education, Hannu Sariola and Nina Blom (HY)
2.3 Principles of co-supervision in doctoral training at JYU, Tuula Oksanen (JyU)
2.4 Improving the working life relevance of doctoral education - Tools and experiences gained in a national TOHTOS project, Olli Nuutinen (TaY) ja Merja Lyytikäinen (UEF)

Session 3: Doctoral education projects (englanniksi), 213
Chair: Matti Lampinen
3.1 Driving radical innovations, new educational approaches and guided entrepreneurship with funding from EIT Raw Materials, Olli Salmi (EIT Raw Materials)
3.2 Doctoral course for Circular Economy Entrepreneurship in System Integrated Metals Processing, Matti Lampinen and Maria Mamelkina (LUT)
3.3 Bringing research knowledge to exploitation: a T-shape itinerary approach – BREAK-IT, Katja Lahikainen (LUT)
3.4 Competitive sustainable business from metal recycling – BizMet, Jutta Nuortila-Jokinen (LUT)

Sessio 4: Laadukas väitöstutkimusprosessi (in Finnish), 209
Puheenjohtaja: Terhi Virkki-Hatakka
4.1 Tohtoriohjelmien laadunvarmistus, Maija Urponen (HY)
4.2 Mentorointia kaikille – tavoitteet ja toimintatavat, Kaisa Hakkila (TY)
4.3 Kolmen I:n jäljillä (Internationality, Interdisciplinary, intersectorality) eurooppalaisessa yhteisprojektissa, Kirsi Korpiaho ja Mikko Juusti (HY)
4.4 Keskustelua väitöstutkimuksen kestosta: Työelämätaitojen monimuotoisuus ja kehittyminen erilaisissa ajallisissa tutkimusprosesseissa ,Virve Kallioniemi-Chambers (TaY)

13:45 Coffee / Kahvi
14:00 Plenary lectures (englanniksi), Student union house auditorium

Chair: Jari Hämäläinen
PoDoCo - bringing companies and doctors together, Essi Huttu (DIMECC Oy)
EUA Council for Doctoral Education - supporting development of doctoral education and research training, Timo Korkeamäki (Hanken)

15:00 A toast to doctoral education! / Malja tohtorikoulutukselle!
15:30 End of the programme / Ohjelma päättyy