FITech ICT -infotilaisuus Lappeenrannassa 9.5.

FITech ICT – ratkaisu ICT-alan osaajapulaan

Lähes kaikilla työelämän osa-alueilla on tarve päivittää ja ylläpitää ICT-taitoja vastaamaan muuttuvan ja kehittyvän ympäristön haasteita.

ICT-alan globaali osaajavaje näkyy erityisesti Suomessa ja se jarruttaa merkittävästi yritysten kasvua. Tähän pyritään nyt etsimään ratkaisuja joustavilla kursseilla, jotka mahdollistavat osaamisen päivittämisen omatoimisesti verkko-opintoina töiden ohessa.

LUT-yliopisto on mukana uudessa FITech ICT -projektissa, joka tarjoaa maksutonta täydennyskoulutusta osaamisen kehittämisestä kiinnostuneille. Tarjolla on tietotekniikan ja sähkötekniikan kursseja ohjelmoinnin perusteista ohjelmistotuotannon syventäviin opintojaksoihin sekä IoT:hen.

Ensimmäisen ohjelmointikurssin voi suorittaa kesällä 2019, kun LUT isännöi ohjelmoinnin ja data-analytiikan perusteet -kurssin. Opinnot tulee suorittaa verkossa omaan tahtiin heinäkuun loppuun mennessä. Kurssilla asennetaan Python-ohjelmointiympäristö omalle koneelle ja tehdään sillä oma ohjelma, jolla analysoidaan omaa sähkönkulutusdataa.

Peruskurssin jälkeen osaamista voi syventää C-ohjelmoinnin kurssilla. Kolmas kurssi kehittää testaamistaitoja eli ohjelmoinnin laadunvarmistusta. Sähkötekniikan opintotarjontaan kuuluva, teollista internetiä käsittelevä Iot-kokonaisuus alkaa syksyllä.

LUT-yliopisto järjestää koulutusohjelmaan ja tarjolla oleviin kursseihin liittyvän infotilaisuuden Lappeenrannassa torstaina 9.5.2019 klo 13.00-16.00, paikkana Assi Vapaudenaukio (Valtakatu 49–51), sali Vapari.

Ohjelma:
klo 13:00 Tilaisuuden avaus ja esittely
klo 13:05 FITech ICT: verkostoyliopisto ja osaamisen arviointityökalu
klo 13:25 FITech ICT LUT-yliopistolla
klo 13:40 Osaamisen kehittämisen rooli muuttuvassa maailmassa, Kristiina Timperi, Azets Insight Oy
klo 13:55 Osaamisen merkitys tiellä menestykseen, Ari-Pekka Salovaara, Visma Solutions Oy
klo 14:10 Kahvitauko
klo 14:40 LUT-yliopiston tietotekniikka: kurssitarjonta ja tutkimus
klo 15:15 LUT-yliopiston sähkötekniikka: ICT-opinnot ja tutkimus
klo 15:50 Tilaisuuden päättäminen: kesän ja syksyn 2019 kurssitarjonta

Ilmoittaudu mukaan kahvitarjoilun vuoksi 7.5.2019 mennessä.

Lisätiedot koulutuksesta ja tilaisuudesta: projektipäällikkö Uolevi Nikula, uolevi.nikula@lut.fi, puh. 040 559 1374

FITech (Finnish Institute of Technology) on Suomen kaikkien tekniikan alan yliopistojen muodostama verkostoyliopisto. FITech on tuonut Suomeen uuden, joustavan tavan opiskella. FITechin innovaatioyhteisö on teknologiaosaajien sijoitus tulevaisuuteen: opiskelijat, tutkijat ja yritykset tekevät nyt yhteistyötä sen eteen, että Suomi ja yritykset saavat tekniikan ja ICT-alan huippuosaajia ja maailma innovaatioita.

fitech