Innovaatiopalvelut

Tutkimushankkeiden tulokset on perinteisesti myyty tai lisensoitu hankkeessa mukana oleville yrityksille tai muille alan toimijoille, mutta yhä useammin parhaaksi kaupallistamisvaihtoehdoksi todetaan uuden yrityksen perustaminen.

Tukena oma sijoitusyhtiö

Koska merkittävä osa yliopiston tutkimusaloista suuntautuu raskaaseen teollisuuteen, voi ensimmäisen prototyypin valmistaminen maksaa helposti satojatuhansia euroja. Tämän vuoksi LUT on pyrkinyt ennakkoluulottomasti löytämään erilaisia tapoja keksintöjen kaupallistamiseen.

Yksi konkreettinen esimerkki tästä työstä on syksyllä 2011 perustettu sijoitusyhtiö Green Campus Innovations, joka investoi varhaisessa vaiheessa tutkimustulosten ympärille perustettaviin yrityksiin. Yliopiston lisäksi yhtiössä on osakkaina yliopistoa lähellä olevia tahoja: Viipurin taloudellinen korkeakouluseura ja yliopiston tukisäätiö.

Osana laajempaa ekosysteemiä

Innovaatioprosessin näkökulmaa on laajennettu yliopiston omista tarpeista ja resursseista kohti ulkoisia resursseja, kuten jo toimivia yrityksiä, yrityshautomoja, yliopiston opiskelijoita sekä muita oppilaitoksia.

Jos olet kiinnostunut yliopiston tutkimustulosten hyödyntämisestä joko lisensoimalla tuloksia olemassa olevaan yritykseen tai perustamalla oman yrityksen, ota yhteyttä innovaatiopalveluihin.

Lisätiedot: Tero Lehikoinen,  +358 40 149 8798, etunimi.sukunimi@lut.fi

Ota yhteyttä

Markku Ikävalko
Johtaja
Innovaatiot ja yrittäjyys
p. 040 149 6204
Markku.Ikavalko@lut.fi