Green Campus Open

Yrittäjä, haluatko hyödyntää tuoreinta tutkimustietoa liiketoiminnassasi?

LUT-yliopistossa syntyy vuosittain runsaasti keksintöjä ja liikeideoita, joille kaivataan hyödyntäjiä. Haemme jatkuvasti sopivia yhteistyökumppaneita ja potentiaalisia yrittäjiä eri valmiusasteen hankkeisiin.

LUT tarjoaa yrityksille monia eri vaihtoehtoja hyödyntää yliopiston tutkimustuloksia. Syvällistä tutkimusosaamista ja potentiaalisia yhteistyöalueita yritysten kanssa löytyy esimerkiksi vihreän energian tuotannossa, sähkömoottoreissa ja -generaattoreissa sekä metallirakenteissa ja metallien 3D-tulostuksessa. Meillä on valmiit toimintamallit tutkimustulosten kaupallistamiseen niin lisensoinnin kuin uuden yrityksen perustamisen kautta.

Myös IPR (Intellectual Property Rights) -salkkumme on käytettävissä. Tarvitsemme osalle uusista keksintöilmoituksistamme hyödyntäjiä yritysmaailmasta.

Jos olet kiinnostunut yliopiston tutkimustulosten hyödyntämisestä joko lisensoimalla tuloksia olemassa olevaan yritykseen tai perustamalla oman yrityksen, ota yhteyttä innovaatiopalveluihin, Green Campus Open -tiimiin.

Green Campus Open tukee tutkimuslähtöisen liiketoiminnan aloittamisessa

Green Campus Open (GCO) on LUT-yliopiston uuden liiketoiminnan kehittämisyksikkö ja startup-kiihdyttämö. GCO tukee LUTin tutkimusryhmiä hankkeissa, jotka mahdollistavat tutkimukseen pohjautuvan uuden liiketoiminnan kehittämisen.

GCO tekee tutkimusryhmien kanssa yhteistyötä kaikissa hankkeen vaiheissa, tuo mukaan business-näkökulman ja kehittää ideaa kohti kestävää ja tuottavaa liiketoimintaa.

Green Campus Open on myös toimivien yritysten ja LUTin tutkimusryhmien yhdistäjä.

Esimerkkinä tutkimuksen pohjalta syntyneestä startup-yrityksestä on Sonotecc Oy. Kesällä 2018 perustetun yrityksen lähtökohtana on LUT-yliopistossa tehty pitkäaikainen ultraääni-kiteyttämiseen liittyvä tutkimustyö. Sonotecc tarjoaa uuden menetelmän kiteyttämiseen eri kemianteollisuuden aloilla.

Sonotecc2

Yhtiön perustivat LUTista valmistunut kauppatieteilijä Riku Kavén ja kemiantekniikan tutkija Nnaemeka Ezeanowi. Green Campus Open toimi projektin loppuvaiheessa idean sparraajana ja avasi yhteyksiä sijoittajien suuntaan.

Sijoittajalle on tärkeää, että liiketoimintasuunnitelma on tehty ammattimaisesti. Opastamme tässäkin.

- Jari Varis, Green Campus Open

GCO koordinoi myös LUTin Business Finland TUTLI-projektien hakua ja toteutusta. Mikäli tutkimusryhmässäsi on syntynyt keksintöjä, joilla arvioitte olevan liiketoiminnallista potentiaalia, niin yrityskiihdyttämö sparraa idean jalostamisessa.

Green Campus Open on myös toimivien yritysten ja LUTin tutkimusryhmien yhdistäjä. Alueellisia ja kansainvälisiä verkostoja rakennetaan eri toimijoiden kanssa yhteistyössä. Tavoitteena on edesauttaa globaalisti skaalautuvien kasvuyhtiöiden kehittymistä ja luoda uutta liiketoimintaa Suomeen.

Oma sijoitusyhtiö Green Campus Innovations

Sijoitusyhtiö Green Campus Innovations (GCI) sijoittaa varhaisessa vaiheessa tutkimustulosten ympärille perustettaviin lupaaviin yrityksiin. Green Campus Open etsii yhteistyössä GCI:n kanssa yksityistä pre-seed- ja siemenrahoitusta LUTin tutkimusta hyödyntäville startup-kasvuyrityksille ja spinoff-yrityksille.

GCI on kehittänyt tutkimustulosten kaupallistamiseksi jatkuvan prosessin ja verkostoitumispalvelun, johon kuuluu kampuksella syntyvien innovaatioiden aktiivinen kehittäminen ja patentointi sekä uuden liiketoiminnan systemaattinen hautomo- ja kiihdyttämötoiminta yhdessä GCO:n kanssa.


Etsimme sijoituskumppaneita tutkimuslähtöisille aloittaville yrityksille.

- Lauri Haiko, Green Campus Open

Green Campus Open

New Business Development

johtaja
Lauri Haiko
Green Campus Open
040 529 3925

asiantuntija
Jari Varis
Green Campus Open
050 464 5312

IPR-asiat
Tero Lehikoinen
Green Campus Open
040 149 8798

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@lut.fi