Green Campus - Vihreitä edistysaskelia

Suomen ensimmäinen Green Campus osoittaa, miten tieteen ja teknologian avulla voidaan ratkaista ekologisia ongelmia ja rakentaa kestävää maailmaa.

Green Campus on ainutlaatuinen tutkimus- ja opetusympäristö, jossa konkreettisesti käytetään yliopiston energiaosaamista ja hyödynnetään omia innovaatioita.

Näin näytämme esimerkkiä, miten tieteen, teknologian ja liiketoiminnan avulla voidaan ratkaista ekologisia ongelmia. Green Campuksella rakennamme maailmasta sellaista kuin sen mielestämme pitäisi olla.

Kansainvälisesti palkittu

Tunnustuksena osaamisestamme, LUT palkittiin kesällä 2013 maailmanlaajuisen Sustainable Campus Excellence Award -kilpailun Excellence in Campus -kategoriassa parhaana yliopistona. Palkinnot jaettiin kestävää kehitystä ja vihreää teknologiaa konkreettisti edistävien tekojen ja näyttöjen perusteella.

Ajankohtaista

LUT:ssa vietetään energiansäästöviikkoa 6.-10.10.

Green Campuksella vietetään 6. - 10.10. perinteistä energiansäästöviikkoa. Luvassa on teemapäiviä erilaisista tavoista vaikuttaa omaan energiankulutukseensa, niin kotona kuin töissäkin.

LUT:lle ympäristösertifikaatti ensimmäisenä yliopistona Suomessa

LUT:lle on myönnetty ISO 14001 -standardin mukainen ympäristöjärjestelmän sertifikaatti. LUT on ensimmäinen yliopisto Suomessa, jossa ympäristöjärjestelmä kattaa koko toiminnan: tutkimuksen, opetuksen, yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen sekä tukitoiminnot.

LUT:ssa tehdään positiivista tulosta energiatehokkuudella

Yliopiston ympäristönäkökohtia jalkautetaan osaksi työyhteisön jatkuvaa toimintaa yliopistolle rakennetun ympäristöjärjestelmän avulla. Pitkän aikajänteen työhön on yliopistolla tartuttu aktiivisesti yhteistyössä kiinteistöjä vuokraavan Suomen yliopistokiinteistöt Oy (SYK Oy) kanssa.

Kaupunkiliikenteen päästöt kuriin hybridibussilla

LUT:ssa rakenteilla oleva CAMBUS-hybridibussi on viittä vaille valmis tutkimuskäyttöön. Kaupunkiliikenteessä bussi voidaan nähdä muutaman vuoden kuluttua. Auto on rakennettu yhteistyössä Saimaan ammattikorkeakoulun ja Saimaan ammattiopiston kanssa.

Green Your mind - LUT
|

Green Campus

Juha Varis
Johtaja, professori
juha.varis@lut.fi
040 501 7478

Marko Kasurinen
Kehittämispäällikkö
marko.kasurinen@lut.fi
040 683 1488

Essi Römpötti
Ympäristösuunnittelija
essi.rompotti@lut.fi
050 433 1214

» Anna palautetta
» Tilaa uutiskirje