Green Campus - Vihreitä edistysaskelia

Suomen ensimmäinen Green Campus osoittaa, miten tieteen ja teknologian avulla voidaan ratkaista ekologisia ongelmia ja rakentaa kestävää maailmaa.

Green Campus on ainutlaatuinen tutkimus- ja opetusympäristö, jossa konkreettisesti käytetään yliopiston energiaosaamista ja hyödynnetään omia innovaatioita.

Näin näytämme esimerkkiä, miten tieteen, teknologian ja liiketoiminnan avulla voidaan ratkaista ekologisia ongelmia. Green Campuksella rakennamme maailmasta sellaista kuin sen mielestämme pitäisi olla.

Kansainvälisesti palkittu

Tunnustuksena osaamisestamme, LUT palkittiin kesällä 2013 maailmanlaajuisen Sustainable Campus Excellence Award -kilpailun Excellence in Campus -kategoriassa parhaana yliopistona. Palkinnot jaettiin kestävää kehitystä ja vihreää teknologiaa konkreettisti edistävien tekojen ja näyttöjen perusteella.

Ajankohtaista

Kaupunkiliikenteen päästöt kuriin hybridibussilla

LUT:ssa rakenteilla oleva CAMBUS-hybridibussi on viittä vaille valmis tutkimuskäyttöön. Kaupunkiliikenteessä bussi voidaan nähdä muutaman vuoden kuluttua. Auto on rakennettu yhteistyössä Saimaan ammattikorkeakoulun ja Saimaan ammattiopiston kanssa.

LUT:ssa syödään luomuleivonnaisia

Lappeenrannan teknilliselle yliopistolle ravintolapalveluita tuottava Sodexo-ravintola on siirtynyt käyttämään leivonnassa pelkkiä luomujauhoja.

LUT:n sähkön osto vähentynyt huhtikuussa

LUT:n Green Campus -toiminta ja ympäristöohjelman käytäntöön vieminen alkavat tuottaa positiivista tulosta.

Green Campuksen tuloportista energiadataa reaaliajassa

LUT:n Green Campukselle on rakennettu interaktiivinen tuloportti, joka palvelee kampukselle tulijoita vaihtuvilla tietoiskuilla sekä reaaliaikaisilla energialukemilla.

Green Your mind - LUT
|

Green Campus

Juha Varis
Johtaja, professori
juha.varis@lut.fi
040 501 7478

Marko Kasurinen
Kehittämispäällikkö
marko.kasurinen@lut.fi
040 683 1488

Essi Römpötti
Ympäristösuunnittelija
essi.rompotti@lut.fi
050 433 1214

» Anna palautetta
» Tilaa uutiskirje