Osallistumme yliopistojen rankingeihin, koska haluamme saada vertailutietoa yliopistomme tutkimuksen tuloksellisuudesta, opetuksen laadusta ja kansainvälisyydestä.

Tavoitteemme on lisätä tutkimuksemme laatua, vaikuttavuutta ja näkyvyyttä sekä kilpaillun rahoituksen määrää jatkuvasti.

Times Higher Education World University (THE) -ranking

Times Higher Education World University (THE) -ranking on maailman arvostetuimpia yliopistorankingeja. Siinä sijoitetaan järjestykseen maailman noin 1300 parasta yliopistoa. Arvioitavat osa-alueet ovat tutkimus, opetus, kansainvälisyys ja rahoitus. Listaus tehdään 13 indikaattorin perusteella.

QS World University Rankings (QS)

LUT on arvostetussa QS World University Rankings (QS) -listassa sijalla 388 maailman parhaiden yliopistojen joukossa. Kesäkuussa 2022 julkaistussa QS World University Rankings 2023 -rankingissa listataan 1 422 maailman parasta yliopistoa. LUTin vahvuuksia ovat erityisesti tieteellinen laatu ja vaikuttavuus. 

QS kuuluu THE:n ja niin sanotun Shanghain listan (Academic Ranking of World Universities, ARWU) ohella maailman arvostetuimpien rankingien joukkoon. 

QS listaa yliopistot kuuden indikaattorin perusteella. Arvioitavat osa-alueet ovat akateeminen maine, maine työnantajien keskuudessa, kansainvälinen henkilöstö, sitaatioiden määrä per opetushenkilö, opetushenkilöstön määrä suhteessa opiskelijoiden määrään sekä kansainvälisten opiskelijoiden määrä.

Maailman 20 lupaavinta haastajayliopistoa

LUT on yksi maailman 20 lupaavimmasta haastajayliopistosta korkeakoulutuksen konsulttiyritys Firetailin raportin mukaan.

Firetail listasi maailmanlaajuisesti 20 yliopistoa, jotka voisivat haastaa yliopistomaailman eliitin ja nousta globaaliin maineeseen vuoteen 2030 mennessä.

Näitä nousevia yliopistoja yhdistää muun muassa pitkäkantoisen vision ja nopeasti toteutettavan strategian yhdistelmä; selkeä näkemys muuttuvasta maailmasta ja omasta roolista siinä; kestävä tapa suunnata resursseja; menestykseen tarvittava henkilöstö ja kulttuuri sekä keskittyminen vaikuttavuuteen.

Tutkimuksessa tunnistettiin yhteensä 346 potentiaalista haastajayliopistoa, mutta vain ne, jotka pystyvät pitämään yllä kehitystään seuraavien 15 vuoden aikana, voivat nousta maailmanlaajuisesti vaikuttaviksi.

Lue seuraavaksi