Osallistumme yliopistojen rankingeihin, koska haluamme saada vertailutietoa yliopistomme tutkimuksen tuloksellisuudesta, opetuksen laadusta ja kansainvälisyydestä.

Tavoitteemme on lisätä tutkimuksemme laatua, vaikuttavuutta ja näkyvyyttä sekä kilpaillun rahoituksen määrää jatkuvasti.

Times Higher Education World University (THE) -ranking

Times Higher Education World University (THE) -ranking on maailman arvostetuimpia yliopistorankingeja. Siinä sijoitetaan järjestykseen maailman noin 1 900 parasta yliopistoa. Arvioitavat osa-alueet ovat opetus, tutkimusympäristö, tutkimuksen laatu, yritysyhteistyö ja kansainvälisyys. Listaus tehdään 18 indikaattorin perusteella.

QS World University Rankings (QS)

LUT on arvostetussa QS World University Rankings (QS) -listassa sijalla 351 maailman parhaiden yliopistojen joukossa. Kesäkuussa 2023 julkaistussa QS World University Rankings 2024 -listassa on mukana 1 503 yliopistoa. LUTin vahvuus oli tällä kertaa erityisesti viittausten määrä per opetushenkilö. 

QS kuuluu THE:n ja niin sanotun Shanghain listan (Academic Ranking of World Universities, ARWU) ohella maailman arvostetuimpien rankingien joukkoon. 

QS listaa yliopistot kahdeksan indikaattorin perusteella. Arvioitavat osa-alueet ovat akateeminen maine, maine työnantajana, kansainvälinen tutkimusverkosto, kansainvälisten viittausten määrä per opetushenkilö, opetushenkilöstön määrä suhteessa opiskelijoiden määrään, kansainvälisten opiskelijoiden määrä, vastuullisuus ja työllistyminen.

Maailman 20 lupaavinta haastajayliopistoa

LUT on yksi maailman 20 lupaavimmasta haastajayliopistosta korkeakoulutuksen konsulttiyritys Firetailin raportin mukaan.

Firetail listasi maailmanlaajuisesti 20 yliopistoa, jotka voisivat haastaa yliopistomaailman eliitin ja nousta globaaliin maineeseen vuoteen 2030 mennessä.

Näitä nousevia yliopistoja yhdistää muun muassa pitkäkantoisen vision ja nopeasti toteutettavan strategian yhdistelmä; selkeä näkemys muuttuvasta maailmasta ja omasta roolista siinä; kestävä tapa suunnata resursseja; menestykseen tarvittava henkilöstö ja kulttuuri sekä keskittyminen vaikuttavuuteen.

Tutkimuksessa tunnistettiin yhteensä 346 potentiaalista haastajayliopistoa, mutta vain ne, jotka pystyvät pitämään yllä kehitystään seuraavien 15 vuoden aikana, voivat nousta maailmanlaajuisesti vaikuttaviksi.

Lue seuraavaksi