Koulutusteema
Johtaminen
Laajuus
3 op
Kesto
3 lähiopiskelupäivää
Opetuskieli
suomi
Koulutustyyppi
Moduuli
Toteutusmuoto
Lähiopetus
Sijainti
Lahti Lappeenranta
Oppimismenetelmät
3 lähiopiskelupäivää, ennakkotehtävä, itsenäistä opiskelua, kirjallinen harjoitustyö, oppimistehtäviä, valmistautuminen luennolle ja ryhmätyöskentely.
Aika ja paikka
Keväällä 2024 Lappeenrannassa ja Lahdessa.
Hakuaika
Haku käynnistyy syksyllä 2023.
Hinta
1 950 € + alv 24 %
Kohderyhmä
Hyvinvointipalveluiden johtajille, päälliköille ja asiantuntijoille sekä kaikille hyvinvointialan organisaatioiden kehittämisestä kiinnostuneille.
Lisätiedot
Moduuli on osa Hyvinvointipalveluiden johtaminen -ohjelmaa. Sen voi suorittaa myös itsenäisinä opintoina tai sisällyttää osaksi LUT EMBA -ohjelman henkilökohtaisesti valittavia opintoja.
left

Orgnisaation toiminnan ja talouden keskeisimpien mittareiden tunnistaminen ja niiden merkityksen ymmärtäminen on oleellista kestävän taloudenhallinnan näkökulmasta. Moduuli antaa valmiudet tarkastella organisaation toimintaa budjetoinnin ja tilinpäätöksen avulla sekä ymmärtää investointien suunnittelemista, toteuttamista ja seurantaa.

 

Moduulin teemat

  • Toiminnan ja talouden keskeiset mittarit ja niiden hyödyntäminen
    päätöksenteossa
  • Tehokkuus ja kannattavuus palveluiden tuottamisessa
  • Tilinpäätös ja liiketaloudelliset tunnusluvut sekä niiden suhde talousarvioon
  • Investointiprosessi ja investointiehdotus

Moduuli on osa Hyvinvointipalveluiden johtaminen -asiantuntijaohjelmaa. Sen voi suorittaa myös itsenäisinä opintoina. Ohjelman suoritettuasi voit hakea LUT EMBA -ohjelmaan ja sisällyttää opinnoit EMBAan.

Asiantuntijat

left

Emilia Laapio-Rapi

Moduulin vastuukouluttaja FT Emilia Laapio-Rapi toimii Hyvinvointipalveluiden johtaminen asiantuntijaohjelman akateemisena johtajana ja LAB-ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan yliopettajana.
left

Antero Tervonen

Yliopisto-opettaja, TkT Antero Tervonen on Kestävä taloudenhallinta -moduulin asiantuntija ja laskentatoimen yliopisto-opettaja LUT-kauppakorkeakoulussa.
right

Timo Kärri

Kestävä taloudenhallinta -moduulin asiantuntijana on TkT Timo Kärri. Kärri toimii kustannusjohtamisen professorina LUT-yliopistossa.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla tutkimuksestamme puhtaaseen energiaan, ilmaan ja veteen sekä kestävään liiketoimintaan liittyen.