LUT on vuonna 1969 perustettu tekniikan, talouden ja yhteiskuntatieteiden yliopisto. Tieteellinen tutkimus ja akateeminen koulutus työllistävät kansainvälisessä yhteisössämme noin 8 000 asiantuntijaa ja opiskelijaa.

LUT-yhteisö on tunnettu asenteestaan. Teemme asioita uudella tavalla. Katsomme asioita yllättävästä näkökulmasta, kyseenalaistamme ja etsimme ratkaisuja.

Uteliaiden yhteisö – Land of the curious

left

Olemme yhteisö, jossa uteliaat ihmiset inspiroivat uteliaita. Uteliaat sukeltavat syvälle intohimoonsa ja vievät ajatteluaan eteenpäin joka päivä. Ilman uteliaisuutta ei voi muuttaa maailmaa. Utelias kokeilee, epäonnistuu ja onnistuu nopeammin kuin muut.

Tartumme asioihin, joita maailma tarvitsee, mutta joita muut pitävät jopa mahdottomina. Kampuksemme sijaitsevat Lappeenrannassa ja Lahdessa, mutta mielenmaisemamme on tavoitettavissa missä tahansa.

right

Yhdistämme tekniikan, talouden ja yhteiskuntatieteet ainutlaatuisella tavalla. Tieteellinen tutkimus ja akateeminen koulutus työllistävät kansainvälisessä yhteisössämme noin 8 000 asiantuntijaa ja opiskelijaa. 

Puhdas energia, vesi ja ilma ovat elämän edellytyksiä, joihin me etsimme ratkaisuja monialaisella osaamisellamme. Autamme yhteiskuntaa ja yrityksiä uudistumaan kestävästi.

Juha-Matti Saksa, LUT-yliopiston rehtori
Olemme sijoittuneet yhdessä maailman arvostetuimmassa ranking-listauksessa 300 parhaan joukkoon. Ilmastovaikutuksiltamme olemme maailman yhdeksänneksi paras yliopisto.
Juha-Matti Saksa
rehtori

Kasvua kaikilla mittareilla jo 10 vuotta

Winter image

LUT-korkeakoulut

LUT-yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulu muodostavat kansainvälisesti laadukkaan, kokeilevan ja energisen korkeakouluyhteisön.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla tutkimuksestamme puhtaaseen energiaan, ilmaan ja veteen sekä kestävään liiketoimintaan liittyen.