Julkaistu 29.3.2022
Päivitetty 27.5.2022
Asennemuutoksella kohti huippua
Pekka Lettijeff
Chief Supply Chain Officer Konecranes Oyj

Asenne hankintatoimea kohtaan on muuttunut viimeisten vuosien aikana tehden siitä entistä tärkeämmän osan yrityksen strategista toimintaa. Osaavat tavarantoimittajat integroidaan yrityksen toimintaan saumattoman yhteistyön aikaansaamiseksi. Meillä Konecranesilla on huomattu, että hallittu hankintatoimi tuo huomattavaa lisäarvoa toimintaamme.

Hankintaosaamisella parempaan tulokseen

Hyvin johdetut hankinnat kasvattavat yrityksen toimintakykyä, tuotteiden laatua ja parhaassa tapauksessa liikevaihdon ohella markkinaosuutta. Enää yrityksen ei tarvitse osata tehdä itse kaikkea, vaan löytämällä asiantuntevat yhteistyökumppanit yritys voi vapauttaa resursseja arvokkaaseen ajatustyöhön.

Käytännössä yritys voi kohentaa hankintapuolen osaamistaan muuttamalla operatiivista toimintamalliaan sekä asennettaan hankintatoimea kohtaan. Myös perinteinen benchmarking ja uusien osaajien rekrytoiminen edesauttavat uusien toimintatapojen omaksumisessa. Kenties tärkeimmässä roolissa ovat kuitenkin sisäiset ja varsinkin ulkoiset koulutukset.

LUT hankintatoimen edelläkävijä

Lappeenrannan teknillinen yliopisto on Suomen tasolla hankintatoimen edelläkävijä. Ainutlaatuista LUT:n koulutuksesta tekee oma hankintatoimen professori. Vahvalla panostuksella tämän osa-alueen koulutukseen LUT tukee teollisuuden kasvavaa tarvetta osaavista ammattilaisista. Kansainvälisestikin puutteellisen koulutustarjonnan keskellä LUT on osannut ottaa asemansa korkealaatuisen ja ajantasaisen koulutuksen tarjoajana.

Pekka Lettijeff
Chief Supply Chain Officer
Konecranes Oyj

 

Lue seuraavaksi:

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla tutkimuksestamme puhtaaseen energiaan, ilmaan ja veteen sekä kestävään liiketoimintaan liittyen.