1. palkinto (3000 euroa): Luontokappale

Toteuttajat partiolippukunnasta Maahiset ry:
Antti Raikunen, Julius Kuula, Tapio Räsänen, vastuuohjaajanaan Elina Jalo.

Perustelut:
Nuuksion kansallispuistossa kuvattu räppi välittää arviointitiimin mielestä positiivista asennetta ja on tunteisiin vetoava. Video on kaikilta osin (musiikki, sanoitukset, kuvaus, leikkaus) osallistujien itsensä toteuttama. Teoksessa on ajatuksia herättävät lyriikat höystettynä hienolla, hieman humoristisella ja monipuolisella visuaalisella toteutuksella. Videoon on saatu hyvin kuvattua sanoituksen ja kuvauksen keinoin metsän merkitys videon tekijöille. Video tarjoaa katselijalle näkymän siihen, mitä luonto Antille, Juliukselle ja Tapiolle tarjoaa ja miten he toimivat luonnossa. Arviointitiimi koki myös, että toteutus on juurikin kohderyhmää eli nuoria puhutteleva.

left

2. palkinto (2000 euroa): Miljoonien mahdollisuuksien metsä

Toteuttaja Muhoksen lukiosta:
Heini Niva, vastuuopettajanaan Minna Kemppainen.

Perustelut:
Toteutuksessa on hyödynnetty monipuolisesti kuvamateriaalia ympäri vuoden. Videossa kuvataan upeasti Suomen vuodenaikojen vaihtelun näkyminen metsissä sekä vuodenaikojen vaikutus toimintaamme. Videossa kuullaan vangitsevaa tarinankerrontaa ja syvää pohdintaa metsien niin suurista kuin pienistäkin ihmeistä. Teoksessa tuodaan esiin laajasti metsän tarjoamia hyötyjä ja mahdollisuuksia. Tekijä on halunnut toteutuksessa korostaa myös ihmisten yhteistä merkitystä luonnon hyväksi.

Katso video Youtubessa

right
left

3. palkinto (1000 euroa): Mahdollistava metsä

Toteuttajat Hämeen ammatti-instituutti, Evo:
Anton Happonen, Eemil Mäkelä, Lasse Nikkilä, Elias Nuuttila, vastuuopettajanaan Juha Mäkelä

Perustelut:
Arviointitiimi koki työn tuovan metsän arvot erinomaisesti esiin useasta eri näkökulmasta. Toisille metsä on työpaikka, toisille paikka, jossa viettää vapaa-aikaa ja rauhoittua. Video oli kauniisti ja monipuolisesti kuvattu ja videossa vallitsi koko keston ajan rauhallinen ja hyvä tunnelma. Metsässä ja nuorissa on tulevaisuus ja oleellista on kasvattaa nuorten kiinnostusta metsää kohtaan. Video painottaa hyvin sitä, että nuoret ovat ratkaisevassa roolissa rakentamassa kestävää tulevaisuutta.

Katso video Youtubessa

right

Palkittujen teosten lisäksi arviointiraati antoi kunniamaininnan teoksille We are the Forests (toteuttajat Toteuttajat: Kasper Tiainen, Aleksios Tuovinen, vastuuopettajinaan Marja Tihtarinen-Ulmanen / Kuopion klassillinen lukio ja Kirsi Saloheimo / Alppilan lukio) sekä Metsä parantaa (toteuttajat: Vilma Flyckt ja Heli Väänänen, vastuuopettajanaan Irene Bonsdorff /Töölön yhteiskoulu)

Palkitut teokset on koottu yhteen soittolistaan ja katsovissa YouTubessa

Katso myös