Tällä sivulla

LUT-yliopisto yhteistyössä Marjatta ja Eino Kollin Säätiön kanssa järjestää peruskoulun 7.–9. vuosiluokkien oppilaille suunnatun Metsä360-nuorisokilpailun, jonka avulla kannustamme nuoria tutustumaan metsiin, niiden merkityksiin ja mahdollisuuksiin, sekä ideoimaan tulevaisuuden ratkaisuja.

Kilpailuun voi osallistua yksilöinä, pienryhmänä tai luokkana.

Huomioithan, että osallistujien tulee olla 7.–9. vuosiluokkilla edelleen syksyllä 2024, kun kilpailun voittaja valitaan. 

Ohjeet osallistumiseen

Odotamme osallistuvilta luokilta, pienryhmiltä tai yksittäisiltä oppilailta toimintaan, taiteeseen, tieteeseen tai tunteisiin perustuvaa - tai parhaimmassa tapauksessa kaikkia näitä ulottuvuuksia yhdistävää - maksimissaan 5 minuutin pituista videotuotosta. Videon tulee tuoda esiin ideoita metsien lisäarvon löytämiseksi. Mikä metsässä on juuri sinulle tärkeää?

Kilpailuun osallistuakseen ryhmällä tai oppilaalla on oltava opettaja tai muu ohjaaja yhteyshenkilönä. 

Osallistuvat videotyöt ladataan YouTubeen ja kilpailuun osallistutaan täyttämällä sähköinen lomake. Vuoden 2024 kilpailu on auki. 

Osallistumislomake 

Osallistu Instagramissa

Voit osallistua kilpailuun myös Instagramissa toimimalla seuraavasti: jaa video Instagramissa käyttämällä hashtagia #metsä360kilpailu ja lisää tekstikenttään mukaan tieto omasta koulustasi / oppilaitoksestasi. Huolehdi, että käyttäjätilisi Instagramissa on avoin.

Ohjeita osallistumiseen Instagramissa

Voittajan valinta ja palkinnot

Kilpailun voittajan ja muut palkittavat valitsee LUT-yliopiston arviointitiimi yhdessä Marjatta ja Eino Kollin Säätiön kanssa.

Tiimi kiinnittää voittajatyön valinnassa huomiota seuraaviin seikkoihin:

  • metsän arvon esiin tuominen
  • innovatiivisuus
    • uusia näkökulmia avaava: löydetään arvoa sieltä, missä sitä ei vielä ole nähty
  • visuaalisuus
    • videon havainnollisuus, mielikuvien vahvuus
    • nuorten puhutteleminen
  • oivaltavuus

Pyydämme ennakkoilmoittautumisia 31.5.2024 mennessä. Viimeinen päivä toimittaa kilpailuun osallistuvia töitä on 30.9.2024. 

Kilpailun parhaimmisto kutsutaan palkintogaalaan, joka järjestetään Lahdessa 18.11.2024. Kilpailun voittaja julistetaan palkintogaalassa. 

Parhaaksi valittu video voittaa 3 000 euroa, toiseksi arvioitu 2 000 euroa ja kolmanneksi arvioitu 1 000 euroa.

Katso myös