1. palkinto (3 000 euroa): Metsä kuuluu meille kaikille

Toteuttajat Vihdin lukiosta: Konsta Lähde, Eemeli Sjöblom, Juulia Käräjämies, vastuuopettaja Iida Ruonala

Videon toteuttajat halusivat saada toteutuksellaan ihmiset samaistumaan heidän kokemuksiinsa metsistä ja jokaisen löytämään itsekin omaa iloa metsistä. Raati koki, että voittajavideosta välittyi hyvin kolmen nuoren henkilökohtainen suhde metsään. Videossa tuotiin myös monipuolisesti esille metsien mahdollisuuksia sekä metsien tärkeyttä koko yhteiskuntamme näkökulmasta. Visuaalisestikin hienossa toteutuksessa onnistuttiin raadin mielestä tuomaan sekä yksilön henkilökohtainen että metsien merkityksen laajempi näkökulma yhdeksi eheäksi kokonaisuudeksi.

left

2. palkinto (2 000 euroa): Meidän metsä

Toteuttajat Ulvilan lukiosta: Artturi Kuja-Kanto, Tommi Norolahti, vastuuopettaja Ilkka Blomqvist

Raadin mielestä nuorten omakohtainen kuvaus tuo hyvin esiin metsän merkitystä ja mahdollisuuksia etenkin retkeilyn näkökulmasta. Video houkuttelee hyppäämään ennakkoluulottomasti metsien tarjoamiin seikkailuihin, kuitenkin luontoa ja metsää kunnioittaen. Video on äänimaailmaltaan rikas ja visuaalisesti hieno, kunnianhimoinen toteutus.

Katso video Youtubessa

Behind the scenes -video

right
left

3. palkinto (1 000 euroa): Milloin viimeksi?

Toteuttajat partiolippukunnasta Muijalan Menninkäiset ry: Samu Kupiainen, Laura Föhr, Vilma Korsström, Alina Kaartamo, Kia Dahlström, vastuuohjaaja Panu Pitkänen

Raati koki, että video puhuttelee hyvin nuoria ja kannustaa heitä retkeilyn ja metsässä rauhoittumisen pariin yksin tai yhdessä ystävien kanssa. Video kannustaa pysähtymään ja nauttimaan hetkessä luonnon pienistä ihmeistä. Raati piti videon hienosta ja oivaltavasta tarinankerronnasta. Erityisen ilahduttavaa oli, että video oli toteutettu kaksikielisenä sekä tekstitettynä.

Katso video Youtubessa

right

Palkittujen teosten lisäksi arviointiraati antoi kunniamaininnan teokselle The Lungs of the World (toteuttaja Janna Rantanen, vastuuopettajanaan Kalle Viherä / Turun Suomalaisen Yhteiskoulun Lukio)

Katso aikaisempien vuosien palkitut