Näytä alasivut +
Piilota alasivut

Metsä360-kilpailu lukiolaisille ja 2. asteen metsäalan opiskelijoille

Metsä on aina tarjonnut meille mahdollisuuden voida hyvin. Metsissä elää lupaus myös huomisen hyvinvoinnista ja kestävän kehityksen mukaisesta kasvusta. Tulevaisuuden ratkaisut muun muassa kestävistä materiaaleista voivat löytyä meille kaikille tutusta metsästä, vielä tunnistamattomista mahdollisuuksista.

LUT-yliopisto yhteistyössä Marjatta ja Eino Kollin säätiön kanssa avaa lukiolaisille ja 2. asteen metsäalan opiskelijoille suunnatun kilpailun, jonka avulla kannustamme nuoria tutustumaan metsiin, niiden merkityksiin ja mahdollisuuksiin, sekä ideoimaan tulevaisuuden ratkaisuja.

Tuo esiin metsän uusi arvo – voita ryhmällesi 6000 euroa

Kenellä tahansa meistä voi olla erinomainen ajatus kuinka lisätä metsän arvoa ja arvostusta.  Uskomme erityisesti nuorten näkevän metsän innostunein silmin, ja löytävän arvoa sieltä mistä sitä ei ole vielä osattu etsiä.

Kootkaa ryhmä miettimään mitä metsä meille tulevaisuudessa mahdollistaa, ja kuinka sen arvon voisi tuoda muiden ulottuville. Osallistumalla kilpailuun luokkana tai pienryhmänä voitte päästä viiden finalistin joukkoon tavoittelemaan 6000 euron pääpalkintoa.

Ohjeita osallistumiseen

Odotamme osallistuvilta luokilta tai ryhmiltä tieteeseen, tunteisiin tai toimintaan perustuvaa - tai parhaimmassa tapauksessa kaikkia näitä ulottuvuuksia yhdistävää - maksimissaan 5 minuutin pituista videotuotosta, jossa tuodaan esiin ideat metsien lisäarvon löytämiseksi.

Kilpailuun osallistuakseen ryhmällä on oltava opettaja tai muu ohjaaja yhteyshenkilönä. Osallistuvat videotyöt ladataan YouTubeen. Oppilaitoksille on toimitettu kutsukirje, jonka yhteydestä löytyy linkki sähköiseen ilmoittautumislomakkeeseen sekä osallistumiskoodi.

Kilpailun viisi finalistia sekä voittajan valitsee LUT-yliopiston arviointitiimi.

Tiimi kiinnittää voittajatyön valinnassa huomiota seuraaviin seikkoihin:

  • metsän arvon esiin tuominen
  • innovatiivisuus
    • uusia näkökulmia avaava: löydetään arvoa sieltä, missä sitä ei vielä ole nähty
  • visuaalisuus
    • videon havainnollisuus, mielikuvien vahvuus
    • nuorten puhutteleminen
  • oivaltavuus

Kilpailutöitä vastaanotetaan 7.11.2019 alkaen, ja osallistuvien töiden viimeinen toimituspäivä on 30.4.2020.

Julkaisemme viisi finalistia ja heidän videoteoksensa näillä verkkosivuilla viimeistään 22.5.2020. 

Voittajatyö julkistetaan 29.5.2020 ja palkitaan 6.000 euron suuruisella palkinnolla.

LUT-yliopisto

Marjatta ja Eino Kollin Säätiö

Ota yhteyttä

Päivi Saikko
kehittämispäällikkö / LUT-yliopisto
puh. 050 442 7954
lut.metsa360@lut.fi