Näytä alasivut +
Piilota alasivut

Metsä360-kilpailu lukiolaisille, 2. asteen metsäalan opiskelijoille ja partiolaisille

Metsä on aina tarjonnut meille mahdollisuuden voida hyvin. Metsissä elää lupaus myös huomisen hyvinvoinnista ja kestävän kehityksen mukaisesta kasvusta. Tulevaisuuden ratkaisut muun muassa kestävistä materiaaleista voivat löytyä meille kaikille tutusta metsästä, vielä tunnistamattomista mahdollisuuksista.

LUT-yliopisto yhteistyössä Marjatta ja Eino Kollin säätiön kanssa järjestää lukiolaisille, 2. asteen metsäalan opiskelijoille sekä Suomen Partiolaisille suunnatun kilpailun, jonka avulla kannustamme nuoria tutustumaan metsiin, niiden merkityksiin ja mahdollisuuksiin, sekä ideoimaan tulevaisuuden ratkaisuja.

Tuo esiin metsän uusi arvo – palkintoina jaossa 6000 euroa

Kenellä tahansa meistä voi olla erinomainen ajatus kuinka lisätä metsän arvoa ja arvostusta.  Uskomme erityisesti nuorten näkevän metsän innostunein silmin, ja löytävän arvoa sieltä mistä sitä ei ole vielä osattu etsiä.

Kannustamme kilpailulla miettimään mitä metsä meille tulevaisuudessa mahdollistaa, ja kuinka sen arvon voisi tuoda muiden ulottuville. Osallistumalla kilpailuun luokkana, pienryhmänä tai lippukuntana voitte päästä päästä kolmen palkittavan työn joukkoon. Poikkeavasta tilanteesta johtuen osallistumisaikaa on jatkettu alkuperäisestä (kilpailu auki 31.8.2020 saakka), ja kilpailuun on mahdollista osallistua myös yksilötyöllä.

Ohjeita osallistumiseen

Odotamme osallistuvilta luokilta, pienryhmiltä tai yksittäisiltä opiskelijoilta/partiolaisilta toimintaan, taiteeseen tieteeseen tai tunteisiin perustuvaa - tai parhaimmassa tapauksessa kaikkia näitä ulottuvuuksia yhdistävää - maksimissaan 5 minuutin pituista videotuotosta, jossa tuodaan esiin ideat metsien lisäarvon löytämiseksi. Mikä metsässä on juuri sinulle tärkeää?

Kilpailuun osallistuakseen ryhmällä tai yksittäisellä opiskelijalla/partiolaisella on oltava opettaja tai muu ohjaaja yhteyshenkilönä, ja kilpailuun osallistuminen tapahtuu aina oppilaitoksen tai lippukunnan nimissä. 

Osallistuvat videotyöt ladataan YouTubeen ja kilpailuun osallistutaan täyttämällä sähköinen lomake. Oheisesta linkistä pääset  ilmoittautumislomakkeeseen.

Voit osallistua kilpailuun myös instagramissa toimimalla seuraavasti: jaa video instagramissa käyttämällä hashtagia #metsä360kilpailu ja lisää tekstikenttään mukaan tieto omasta oppilaitoksestasi tai lippukunnastasi. Huolehdi, että käyttäjätilisi Instagramissa on avoin. Lisätietoja osallistumisesta Instagramissa.

Kilpailun voittajan ja muut palkittavat valitsee LUT-yliopiston arviointitiimi.

Tiimi kiinnittää voittajatyön valinnassa huomiota seuraaviin seikkoihin:

  • metsän arvon esiin tuominen
  • innovatiivisuus
    • uusia näkökulmia avaava: löydetään arvoa sieltä, missä sitä ei vielä ole nähty
  • visuaalisuus
    • videon havainnollisuus, mielikuvien vahvuus
    • nuorten puhutteleminen
  • oivaltavuus

Kilpailutöitä vastaanotetaan 7.11.2019 alkaen, ja osallistuvien töiden viimeinen toimituspäivä on 31.8.2020. HUOM. poikkeavista olosuhteista johtuen kilpailuaikaa on jatkettu alkuperäisestä.

Kilpailun parhaimmisto julkistetaan syksyllä 2020 ja kolmelle parhaalle työlle jaetaan yhteensä 6000 euroa palkintorahaa. Parhaaksi valittu video voittaa 3000 euroa, toiseksi arvioitu 2000 euroa ja kolmanneksi arvioitu 1000 euroa.

LUT-yliopisto

Marjatta ja Eino Kollin Säätiö

Ota yhteyttä

Päivi Saikko
kehittämispäällikkö / LUT-yliopisto
puh. 050 442 7954
lut.metsa360@lut.fi