Tutkinto
Diplomi-insinööri
Koulutusala
Tekniikka
Opiskeltava ala
Sähkötekniikka
Tiedekunta
LUT School of Energy Systems
Laajuus
120 opintopistettä (ECTS)
Kesto
2 vuotta
Opetuskieli
suomi englanti
Toteutusmuoto
Lähiopetus
Sijainti
Lappeenranta
left

Sähköenergia tarjoaa ratkaisun maailman keskeisiin energiahaasteisiin. Sähköenergia edistää tehokasta siirtymistä kestävään, teolliseen ja kuluttajalähtöiseen talouteen.

Sähkötekniikka on maailman laajin ja monipuolisin tekniikan ala. Electrical Engineering -maisteriohjelman opinnot ovat laaja-alaisia ja vastaavat teollisuuden tarpeisiin. Opiskelijat oppivat sähköenergian muuntamisesta, käytöstä ja siirtämisestä, sähköjärjestelmien ohjaamisesta ja sähkömarkkinoista.

Lisäksi opiskelijat omaksuvat alan osaamista sähkö- ja elektroniikkajärjestelmien suunnittelemista, arviointia ja kehittämistä varten ja oppivat, miten teollisuudenala toimii. Opinnot edistävät myös opiskelijan älyllistä, luovaa ja ammatillista kehitystä ja elinikäistä oppimista.

Sähkötekniikan maisteriohjelman suuntautumisvaihtoehdot  ovat:

  • Sähköverkot ja -markkinat
  • Elektroniikka
  • Renewable Power-to-X Economy
  • Electrical Drives and Power Electronics
  • Control, Communication and Automation

Ohjelma on kaksikielinen. Sähköverkkojen ja -markkinoiden sekä elektroniikan suuntautumisvaihtoehdot sisältävät sekä englannin- että suomenkielisiä kursseja. Muut suuntautumisvaihtoehdot ovat englanninkielisiä. Useilla englanninkielisillä kursseilla on kuitenkin mahdollista tehdä tehtäviä suomeksi.

Suoraan maisteriohjelmaan hakevat jättävät hakemuksensa englanninkieliseen Electrical Engineering -ohjelmaan, jossa on tarjolla edellä mainitut englanninkieliset suuntautumisvaihtoehdot. Sähköverkot ja -markkinat sekä elektroniikka ovat tarjolla sähkötekniikan kandidaattiohjelmasta jatkaville.

Sähkötekniikan maisteriohjelman opintojen sisältö ja rakenne

left

Sähkötekniikan maisteriohjelman laajuus on 120 op ja se johtaa diplomi-insinöörin tutkintoon.

Ohjelman tutkinto koostuu ydinopinnoista, syventymisopinnoista, sivuaineopinnoista, vapaasti valittavista opinnoista ja opintojen loppuvaiheessa tehtävästä diplomityöstä.

Sähkötekniikan maisteriohjelma on lähiohjelma ja tarkoitettu päätoimisesti opiskeleville. 
 

right

Koulutuksen laatu

left

Koulutuksen korkea laatu on yksi tärkeimmistä periaatteistamme. Kansainväliset tutkinto-ohjelmien akkreditoinnit varmistavat tiedekuntamme jatkuvan kehittymisen ja meillä suoritettujen tutkintojen kansainvälisen vertailtavuuden. Olemme maailman 300 parhaan yliopiston joukossa syksyllä 2023 julkistetussa THE-rankingissa, joka on yksi maailman arvostetuimmista yliopistorankingeista.

right

Huomioimme työelämän tarpeet ohjelman sisällön suunnittelussa. Opintojen aikainen yritysyhteistyö, erilaiset case-harjoitukset sekä tutkimukseen perustuva opetus takaavat, että saat yrityselämän tarpeita ja odotuksia vastaavan koulutuksen.

Uramahdollisuudet

left

Sähköinsinöörille maailma on täynnä mahdollisuuksia.

Oletpa pohjimmiltasi yrittäjä, tutkijaluonne, markkinoija tai vahvimmillasi opetus- tai koulutustehtävissä, antoisia ja haasteellisia tehtäviä riittää.

Valmistuttuasi sinulla on kyky soveltaa sähkötekniikan keskeisiä teorioita käytännön sähköteknisiin ja elektronisiin laitteisiin. Osaat myös soveltaa taitojasi ja tietoasi alan tuotekehitykseen, tutkimukseen ja markkinointiin liittyvissä tehtävissä sekä näiden johtamisessa.
 

right

Urasi voi aueta esimerkiksi sähköpörssin ja -kaupan asiantuntijana, sähköyhtiön toimitusjohtajana, tuulivoiman kehittäjänä, polttokennoprojektin innovaattorina, elektroniikan tuotekehitysinsinöörinä tai teknologiajohtajana.

Koulutus antaa valmiudet myös tieteellisiin jatko-opintoihin.
 

left
EUR-ACE.and ASIIN accredited programs
right

 

EUR-ACE® and ASIIN are quality labels for engineering degree programmes at the Bachelor and Master level. The programmes were accredited in 2011 for the first time and the re-accreditation took place in 2017.

Katso myös