Tutkimuksemme keskittyy ajankohtaisiin, tekoja vaativiin haasteisiin

left

Uusien energiatehokkaiden ratkaisujen löytäminen edellyttää laaja-alaista tutkimusta. Tavoitteenamme on syvällinen järjestelmätason ymmärrys hiilineutraaliin energiajärjestelmään siirtymisestä ja sen taloudellisista, ympäristöllisistä, teknisistä ja kilpailukykyyn vaikuttavista tekijöistä.

Tutkimuksemme kattaa energian tuotantoon, siirtoon, jakeluun ja käyttöön tarvittavat tekniikat ja järjestelmät aina laitevalmistuksesta ja polttoaineista energian loppukäyttöön asti. Vahvuuksiamme ovat energiajärjestelmien systeemitason ymmärtäminen, koneiden ja laitteiden digitaalinen suunnittelu ja tuotanto sekä vaativat hitsatut metallirakenteet.

Olli Pyrhönen, LUT-yliopiston dekaani
Tutkimustoimintamme on luonut pohjan useille maailmanlaajuisille menestystuotteille ja uudelle yritystoiminnalle. Vahva merkki osaamisestamme ovat myös kymmenet myönnetyt patentit.
Olli Pyrhönen
Dekaani, LUT School of Energy Systems

LUTin Energiajärjestelmien tiedekunnan avoimet työpaikat

Energiamurros tarvitsee tutkijoita! LUTin energiajärjestelmien tiedekunta hakee tohtorikoulutettavia ratkomaan kanssamme tulevaisuuden haasteita. Etsimme ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen, tuuli- ja aurinkovoiman edistämiseen, ravinteiden ja jätteiden kierrätykseen, puhtaan veden ja energian jatkuvaan saatavuuteen sekä kestävään liiketoimintaan.

Tutustu tarkemmin ja hae avoinna oleviin tehtäviin:

Tutkimuksen kärkiteemat

Ajankohtaista

Yhteystiedot

Koulutusohjelmat

Tutkimusryhmät

Projektit

Mikro ORC roottori ja juoksupyörä

LUT Voima

LUT Voima suunnittelee ja tuottaa tutkijoiden teoreettisen tutkimuksen kokeellisen verifioinnin laiterakennuspalvelut.

Uusimmat julkaisut

Hae sivustolta