Tutkinto
Diplomi-insinööri
Koulutusala
Tekniikka
Tiedekunta
LUT School of Engineering Sciences
Laajuus
120 ECTS credits
Kesto
2 vuotta
Opetuskieli
englanti
Toteutusmuoto
Monimuoto
Sijainti
Mikkeli
Hakuaika
16.12.2024–22.1.2025 klo 15:00
left

Vesistöihin kulkeutuu päivittäin kaksi miljoonaa tonnia jätevettä kotitalouksista, teollisuudesta ja maataloudesta. Monilla puolin maailmaa vedenkäsittely on riittämätöntä, ja jätevesilainsäädäntöä kiristetään jatkuvasti. Kestävän kehityksen periaatteet haastavat meitä tarkastelemaan vedenkäsittelyä uusin tavoin. Sen sijaan, että päästöjä hallittaisiin putkenpäätekniikalla, resursseja tulisi käyttää parhaalla mahdollisella tavalla ja veden kierrätystä lisätä. Uusien, kestävien materiaalien ja teknologioiden tarve vedenkäsittelyssä on ilmeinen.

Tässä maisteriohjelmassa opit, miten vettä käsitellään tehokkaasti, kestävästi ja taloudellisesti. Opit myös keinoja kohdata tulevia veteen liittyviä haasteita.
Ohjelman opetuksessa tarkastellaan vedenkäsittelyn nykyisiä ja tulevia haasteita. Ohjelma paneutuu sekä uusiin että kehittyneisiin teknologioihin sekä tieteen viimeisimpiin läpimurtoihin, ja sisältö on suunniteltu vastaamaan teollisuuden ja asutusalueiden vaatimuksia.

Ohjelma toteutetaan monimuoto-opetuksena eli lähi- ja verkko-opetuksen yhdistelmänä. Valtaosa koulutusohjelman pakollisista syventävistä opinnoista vaatii kontaktiopetukseen osallistumista paikan päällä Mikkelissä joko luentojen, harjoitus- tai laboratoriotöiden muodossa. Osa kursseista on suoritettavissa etäopetuksena. Opiskelupaikan saaneiden tulee varautua osallistumaan kursseille kampuksella tarpeen mukaan.

Ohjelma on englanninkielinen.

left
ASIIN and Eur-ace logos 2
right

 

Tutkinto-ohjelma on akkreditoitu kansainvälisten, tekniikan alan koulutuksen EUR-ACE®- ja ASIIN-standardien mukaisesti.

Katso myös