Yliopistojen avoimen väylän haku

Yliopistojen avoimen väylän haku alkaa 11.3.2025 klo 8.00 ja päättyy 25.3.2025 klo 15.00. Haussa ovat mukana hakukohteet, joihin voi hakea avoimen yliopiston opintojen perusteella.

Hakeminen tapahtuu sähköisesti osoitteesta Opintopolku.fi. Sinun tulee laittaa hakulomakkeelle hakukohteet mieluisuusjärjestykseen (1-6). Sinulle tarjotaan vain yhtä opiskelupaikkaa avoimen väylän hausta - tässä huomioidaan mieluisuusjärjestyksesi.

Valintaperusteet vaihtelevat yliopistoittain ja hakukohteittain. Yliopistoilla on myös erilaisia liitepyyntöihin liittyviä toimitustapoja ja aikatauluja. Jos haet eri yliopistojen hakukohteisiin, sinulla voi olla erilaisia liitepyyntöjen määräaikoja. Lue ja tutustu hakukohteiden valintaperusteisiin Opintopolku.fi -palvelussa.

HUOM! Voit hakea yhteen LUTin tekniikan koulutusohjelmista – siihen, jonka mukaiset väyläopinnot olet suorittanut.

Yliopistot julkaisevat avoimen väylän hakukohteiden tuloksia eri aikoihin, kuitenkin viimeistään 3.7.2025. Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 10.7.2025 klo 15.00. Muistathan, että voit ottaa vastaan vain yhden paikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta eli jos esimerkiksi saat opiskelupaikan sekä toisessa yhteishaussa että yliopistojen avoimen väylän haussa, voit ottaa vain toisen paikan vastaan.

 

Väylähaku kandidaatin opintoihin

LUT-yliopistoon on mahdollista hakea sekä kauppatieteisiin että tekniikan kandidaattiohjelmiin ilman valintakoetta suorittamalla alakohtaisesti määritellyt väyläopinnot.  

Väyläopintoja voi aloittaa suorittamaan milloin vaan sopiva opintojakso on avoimen yliopiston ohjelmassa - poikkeuksena LUT Kandidaatti Highway, johon on vuosittain oma ilmoittautumisaika (heinäkuussa). Väylissä vaadittavia opintojaksoja voi suorittaa avoimessa yliopistossa intensiivi- tai yliopiston perusopetukseen integroituina kursseina. Väyliin soveltuvia opintojaksoja järjestetään myös yhteistyökesäyliopistoissa mm. Lahdessa.

Väylässä suoritetut opinnot ovat osa tulevaa tutkintoa. Näin ollen avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot "eivät mene hukkaan", vaikka hakisitkin yliopistoon muutakin reittiä esimerkiksi valintakokeella.

Hakeakseen avoimen väylän kautta kandidaattiohjelmiin hakijalla ei tarvitse olla ylioppilastutkintoa tai muuta korkeakoulukelpoisuuden antavaa toisen asteen tutkintoa.

Ohjeet avoimen yliopiston kurssitarjonnan löytämiseksi löydät Avoimen yliopiston sivuilta.

Väylähaku tekniikan maisterin opintoihin

Osaan LUTin tekniikan maisteriohjelmista on mahdollista hakea suorittamalla ensin maisteriohjelman ensimmäisen lukuvuoden opinnot avoimen yliopiston LUT Maisteri Highway -väyläopiskelijana. LUT Maisteri Highwayhin on vuosittain oma ilmoittautumisaika (kesäkuussa).

HUOM! Pohjakoulutusvaatimus LUT Maisteri Highway -väyläopiskelijaksi on sama kuin kyseiseen maisteriohjelmaan vahvistetut hakukelpoisuusvaatimukset vuodenvaihteen maisterihaussa - saman tai soveltuvan alan alempi korkeakoulututkinto.

Ohjeet avoimen yliopiston LUT Maisteri Highway -väyläopintoihin ilmoittautumisesta ovat nähtävillä avoimen yliopiston LUT Maisteri Highway -sivulla

Lisätietoja opinnoista ja hakemisesta