Väylähaku kandidaatin opintoihin

LUT-yliopistoon on mahdollista hakea sekä kauppatieteisiin että tekniikan kandidaattiohjelmiin ilman valintakoetta suorittamalla alakohtaisesti määritellyt väyläopinnot.  

Väyläopintoja voi aloittaa suorittamaan milloin vaan sopiva opintojakso on avoimen yliopiston ohjelmassa - poikkeuksena LUT Kandidaatti Highway, johon on vuosittain oma ilmoittautumisaika (heinäkuussa). Väylissä vaadittavia opintojaksoja voi suorittaa avoimessa yliopistossa intensiivi- tai yliopiston perusopetukseen integroituina kursseina. Väyliin soveltuvia opintojaksoja järjestetään myös yhteistyökesäyliopistoissa mm. Lahdessa.

Väylässä suoritetut opinnot ovat osa tulevaa tutkintoa. Näin ollen avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot "eivät mene hukkaan", vaikka hakisitkin yliopistoon muutakin reittiä esimerkiksi valintakokeella.

Hakeakseen avoimen väylän kautta kandidaattiohjelmiin hakijalla ei tarvitse olla ylioppilastutkintoa tai muuta korkeakoulukelpoisuuden antavaa toisen asteen tutkintoa.

Ohjeet avoimen yliopiston kurssitarjonnan löytämiseksi löydät Avoimen yliopiston sivuilta.

Väylähaku tekniikan maisterin opintoihin

Osaan LUTin tekniikan maisteriohjelmista on mahdollista hakea suorittamalla ensin maisteriohjelman ensimmäisen lukuvuoden opinnot avoimen yliopiston LUT Maisteri Highway -väyläopiskelijana. LUT Maisteri Highwayhin on vuosittain oma ilmoittautumisaika (kesäkuussa).

HUOM! Pohjakoulutusvaatimus LUT Maisteri Highway -väyläopiskelijaksi on sama kuin kyseiseen maisteriohjelmaan vahvistetut hakukelpoisuusvaatimukset vuodenvaihteen maisterihaussa - saman tai soveltuvan alan alempi korkeakoulututkinto.

Ohjeet avoimen yliopiston LUT Maisteri Highway -väyläopintoihin ilmoittautumisesta ovat nähtävillä avoimen yliopiston LUT Maisteri Highway -sivulla

Lisätietoja opinnoista ja hakemisesta