Hae aineistoja

LUT-tiedekirjaston kokoelmat muodostuvat Lappeenrantaan ja Lahteen sekä verkkokäyttöön hankituista aineistoista.

Tietokannat, e-kirjat ja e-lehdet

Sähköisiä aineistoja käytetään kirjautumalla LUT- tai LAB-tunnuksilla Primo-hakupalveluun muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Aineistojen saatavuus ja käyttöehdot löytyvät Primosta kunkin tietokannan kuvauksesta ja Terms of use for e-resources -oppaasta.

Kirjastoon tullut LUTin ja LABin ulkopuolinen asiakas voi pyytää kirjaston henkilökuntaa avaamaan yhteyden valitsemansa korkeakoulun e-aineistoihin Primo-hakupalvelun kautta.

Kirjat ja lehdet

LUT-tiedekirjaston painetut aineistot on sijoitettu Lappeenrannassa Skinnarilan kampukselle ja Lahdessa Mukkulankadun kampukselle. Aineistot koostuvat kirjastoon hankituista kirjoista, lehdistä, sarjajulkaisuista ja opinnäytetöistä.

left

Yleiskokoelma (lainakokoelma)

Yleiskokoelma (Lahdessa lainakokoelma) koostuu pääasiassa yliopiston ja ammattikorkeakoulun opetusalojen ja niitä tukevien alojen aineistoista. Yleiskokoelman teosten laina-aika on neljä viikkoa.

Lahdessa lainakokoelma sisältää myös kurssikirjat.

Kurssikirjat ja lyhytlainat

Lappeenrannan kurssikirjakokoelma sisältää opintovaatimuksissa mainittua kirjallisuutta ja sitä tukevaa aineistoa. Lahdessa LUT-yliopiston kurssikirjat ovat oma kokoelmansa. LAB-ammattikorkeakoulun kurssikirjat ovat osa lainakokoelmaa. Kurssikirjojen laina-aika on kaksi viikkoa.

Lappeenrannassa kurssikirjoista yksi kappale on erilllisessä lyhytlainakokoelmassa. Tämän kokoelman yhteydessä on tutkimuksen tekemiseen liittyvää kirjallisuutta. Lyhytlainojen laina-aika on yksi vuorokausi.

right

Käsikirjat

Käsikirjakokoelma sisältää mm. sanakirjoja, tilastoja ja hakuteoksia. Tätä aineistoa ei lainata.

Lahdessa kurssikirjoista yksi kappale on käsikirjakokoelmassa.

Lehdet

Lappeenrannassa lehdet sijaitsevat kirjaston pohjakerroksessa lukuunottamatta uusimpia numeroita, jotka sijaitsevat palvelukerroksessa. Lehdet ovat luettavissa kirjaston tiloissa eikä niitä lainata.

Lahdessa lehdet sijaitsevat tilassa A126. Aikakauslehtien laina-aika on 14 vrk, sanomalehtiä ei lainata.

Ehdota aineistoa hankittavaksi

left

Voit ehdottaa LUT-tiedekirjaston kokoelmiin hankittavaa aineistoa hankintaehdotuslomakkella. Schooleille, hankkeille ja muuhun henkilökunnan käyttöön hankittava aineisto tilataan henkilökunnan kirjatilauslomakkeella. Kurssikirjallisuus hankitaan kurssikirjailmoituksella.

Lue lisää tiedekirjaston oppaista