Tutkinto
Diplomi-insinööri
Koulutusala
Tekniikka
Tiedekunta
LUT School of Energy Systems
Laajuus
120 opintopistettä (ECTS)
Kesto
2 vuotta
Opetuskieli
suomi englanti
Koulutustyyppi
Tutkintokoulutus
Toteutusmuoto
Monimuoto
Sijainti
Lappeenranta
Opinnot alkavat
Lisätiedot
Seuraava hakuaika maisteriohjelmiin alkaa 1.12.2024 klo 8 ja päättyy 22.1.2025 klo 15. Opinnot ohjelmissa alkavat syksyllä 2025.

Ohjelman voi suorittaa pääosin etäopiskeluna, mutta suuntautumisvaihtoehdosta riippuen joihinkin kursseihin saattaa sisältyä muutamia lähipäiviä Lappeenrannassa.
left

Sähkötekniikan DIODI-ohjelma on tarkoitettu sähkötekniikan tai elektroniikan AMK-insinööreille sekä yliopistotasoisen kandidaattitutkinnon suorittaneille, jotka haluavat syventää omaa osaamistaan ja parantaa mahdollisuuksiaan työmarkkinoilla suorittamalla diplomi-insinöörin tutkinnon.

Sähkötekniikan opiskelu tarjoaa sinulle hyvät mahdollisuudet vaikuttaa yhteiskuntamme tulevaan kehitykseen.

Ohjelma on mahdollista suorittaa joustavana etäopiskeluna. Pääosa opinnoista suoritetaan etäopetusmateriaalia ja etäyhteyksiä hyödyntäen verkkoympäristössä. Ohjelma on suomenkielinen, mutta se sisältää englanninkielisiä kursseja ja kurssimateriaalia.

right

Huomioithan, että säätötekniikan ja kommunikaation (Control and Communications) suuntautuminen poistuu ohjelman tutkintorakenteesta lukuvuonna 2024–2025. Lisäksi muutokset muiden suuntautumisvaihtoehtojen yksittäisillä kursseilla ovat mahdollisia.

Mitä sähkötekniikan DIODI-maisteriohjelmassa oppii?

left

Video: Tutkijatohtori kertoo opiskelusta DIODI-maisteriohjelmassa sekä miksi valita juuri LUT.

Jos video ei näy, voit katsoa sen YouTubesta.

right

Ohjelmassa saat valintasi mukaan syvälliset tiedot sähköverkkojen ja -markkinoiden, sähkökäyttötekniikan, tai säätötekniikan ja automaation alueelta.

Samalla hankit taidot soveltaa sähkötekniikan keskeisiä teorioita käytännön sähköteknisiin ja elektronisiin laitteisiin, tuotekehitykseen ja tutkimukseen. Ympäristöystävällisten ja energiatehokkaiden ratkaisujen löytäminen on opetuksen avainsana.

Sähkötekniikan DIODI-maisteriohjelman opintojen sisältö ja rakenne

left

Sähkötekniikan DIODI-ohjelman laajuus on 120 op ja se johtaa diplomi-insinöörin tutkintoon.

Ohjelman tutkinto koostuu ydinopinnoista, syventymisopinnoista, sivuaineopinnoista, vapaasti valittavista opinnoista ja opintojen loppuvaiheessa tehtävästä diplomityöstä.

Opetus ja opiskelu

Sähkötekniikan DIODI on etäopiskeluohjelma. Uusien opiskelijoiden orientaatio toteutetaan lähiopetuksena. Lisäksi suuntautumisvaihtoehdosta riippuen sinulla saattaa olla muutamia kurssikohtaisia lähiopetuspäiviä Lappeenrannassa.

Voit halutessasi suorittaa ohjelman myös kokonaan lähiopiskeluna Lappeenrannassa.

right

Huomioithan, että säätötekniikan ja kommunikaation (Control and Communications) suuntautuminen poistuu ohjelman tutkintorakenteesta lukuvuonna 2024–2025. Lisäksi muutokset muiden suuntautumisvaihtoehtojen yksittäisillä kursseilla ovat mahdollisia.

Koulutuksen laatu

left

Koulutuksen korkea laatu on yksi tärkeimmistä periaatteistamme. Kansainväliset tutkinto-ohjelmien akkreditoinnit varmistavat tiedekuntamme jatkuvan kehittymisen ja meillä suoritettujen tutkintojen kansainvälisen vertailtavuuden. Olemme maailman 300 parhaan yliopiston joukossa syksyllä 2023 julkistetussa THE-rankingissa, joka on yksi maailman arvostetuimmista yliopistorankingeista.

right

Huomioimme työelämän tarpeet ohjelman sisällön suunnittelussa. Opintojen aikainen yritysyhteistyö, erilaiset case-harjoitukset sekä tutkimukseen perustuva opetus takaavat, että saat yrityselämän tarpeita ja odotuksia vastaavan koulutuksen. Arvioimme koulutuksemme laatua useiden seurantamenettelyjen ja palautekanavien kautta (mm. opintojaksopalaute, valmistuneiden palaute, alumnipalaute, opinnäytetyönantajapalaute).

Uramahdollisuudet

left

Sähköinsinöörille maailma on täynnä mahdollisuuksia.

Oletpa pohjimmiltasi yrittäjä, tutkijaluonne, markkinoija tai vahvimmillasi opetus- tai koulutustehtävissä, antoisia ja haasteellisia tehtäviä riittää.

Valmistuttuasi sinulla on kyky soveltaa sähkötekniikan keskeisiä teorioita käytännön sähköteknisiin ja elektronisiin laitteisiin. Osaat myös soveltaa taitojasi ja tietoasi alan tuotekehitykseen, tutkimukseen ja markkinointiin liittyvissä tehtävissä sekä näiden johtamisessa.

right

Urasi voi aueta esimerkiksi sähköpörssin ja -kaupan asiantuntijana, sähköyhtiön toimitusjohtajana, tuulivoiman kehittäjänä, polttokennoprojektin innovaattorina, sähköauto- tai laivakäyttösovellusten projektipäällikkönä.

Koulutus antaa valmiudet myös tieteellisiin jatko-opintoihin.

Katso myös