3
Tekniikan kandidaattiohjelmaa
1
Kauppatieteiden maisteriohjelma
8
DI-tutkintoon johtavaa tekniikan maisteriohjelmaa
left

Euroopan ympäristöpääkaupunki lähellä kaikkea 

Lahti on 120 000 asukkaallaan yksi Suomen suurimmista kaupungeista, tarjoten runsaasti erilaisia aktiviteetteja ja tapahtumia. Urbaani kaupunkikulttuuri, monipuolinen palvelutarjonta, sekä keskeinen sijainti lähellä pääkaupunkiseutua tekevätkin Lahdesta loistavan opiskelukaupungin.

Lahti sijoittuu maanteiden ja rautateiden risteämiskohtaan, josta on hyvät liikenneyhteydet joka suuntaan. Esimerkiksi Helsinkiin ja Lappeenrantaan kulkee junalla noin tunnissa ja suoralla bussiyhteydessä pääsee Helsinki-Vantaan lentokentälle. 

Vuoden 2021 ympäristöpääkaupungiksi nimetyn luonnonläheisen urheilukaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali viimeistään vuonna 2025. 

right
Lahti, Sibelius-talo
left
right

Kampusalue Niemen kaupunginosassa

Kampuksemme sijaitsee Mukkulankadulla, noin kolmen kilometrin päässä Lahden keskustasta. Uuden ajan oppimisympäristö on saneerattu tehdaskiinteistöön, joka yhdistää LAB-ammattikorkeakoulun kanssa saman katon alle yli 6000 opiskelijaa, 800 LUTin opiskelijaa sekä noin 20 yritystä. 

Kampusalue käsittää Mukkulankadulla sijaitsevan tehdaskiinteistön lisäksi myös Niemenkadulla sijaitsevan Lahden Tiedepuiston rakennuksen. Siellä toimii muun muassa Lahden Yliopistokampus, Helsingin yliopisto ja Päijät-Hämeen LUMA-keskus. 

left

Kampuksen tilat aina käytettävissä

Lahden kampus tarjoaa kaiken, mitä onnistuneeseen opiskelijaelämään tarvitsee: monipuoliset liikunta- ja ruokailumahdollisuudet sekä kohtaamispaikkoja opiskelijoille vuorokauden kaikkina hetkinä. Monipuoliset tilat ovat opiskelijoiden käytettävissä 24/7.

Opiskeluun tarkoitetut tilat ovat joustavasti muunneltavissa eri tarpeisiin. Yksikään luokkahuone tai kokoushuone ei ole samanlainen. Esimerkiksi 600-paikkainen auditorio jakaantuu kolmeksi pienemmäksi tilaksi ja tarvittaessa se voidaan yhdistää myös osaksi käytävätiloja. Tila muuntautuu näin vaikkapa keikkapaikaksi tai esittävän taiteen näyttämöksi.

Lisäksi kampuksella on muun muassa ajanmukaisia työpajoja, laboratorio- ja simulaatiotiloja sekä erilaisia pisteitä itsenäiselle opiskelulle, tapaamisille ja tiimityölle.

Liikunnan mahdollistavat erilaiset ryhmäliikuntatilat, kuntosali sekä kampuksen sisäpihalta löytyvät ulkoliikuntatelineet ja -välineet. Liikunnan jälkeen opiskelijamme voivat rentoutua kampussaunassa.

Opiskelijahintaisia makuelämyksiä tarjoavat ravintolamaailman lisäksi kampukselta löytyvä jäätelöbaari sekä opiskelijoiden itse ylläpitämä kahvila-baari. 

Lisäksi kampuksella palvelee kaikille avoin LUT-tiedekirjasto

right
Kuva LUT-yliopiston Lahden kampuksen sisätiloista
left

Opintoja jo työelämässä oleville 

Osa Lahdessa tarjottavista, erittäin työelämälähtöisistä koulutusohjelmistamme on suunniteltu nimenomaan suoritettavaksi työn ohessa. 

Opetuksessa hyödynnetään paljon intensiiviopetusta ja monet ohjelmien peruskursseista on suoritettavissa verkon välityksellä etäopintoina. Kaikkia opintoja ei kuitenkaan voi välttämättä suorittaa – esimerkiksi laboratoriotehtävien vuoksi – täysin etänä. 

left

Opiskelija-asuminen 

Lahden Talot tarjoaa laajan valikoiman asuntoja opiskelijoille eri puolilla kaupunkia. Opiskelija-asunnot sijaitsevat joko aivan kampuksen tuntumassa tai keskustassa ja keskustan lähialueilla, kuitenkin aina hyvien kulkuyhteyksien varrella. 

Lahdessa taataan kaikille opintonsa aloittaville asunto. Suurin osa opiskelija-asunnoista on yksiöitä, mutta tarjolla on myös soluja, kaksioita sekä isompia asuntoja perheille ja kimppa-asumiseen. 

Yksiöiden vuokrat ovat noin 352–607 euroa kuukaudessa ja soluhuoneiden vuokrat asettuvat noin 237–407 euron välille. Vuokraan sisältyy aina nettiyhteys, vesi, sähkö sekä asuntokohteen yhteisen pesutuvan ja saunan käyttö. Asunnot ovat kalustamattomia.

right
left

Harrastukset ja vapaa-aika Lahdessa

Lahdesta löytyy paljon erilaisia ravintoloita, kahviloita, keikkapaikkoja, museoita ja baareja. Korkeakulttuuria kaipaavalle on tarjolla laadukas Lahden kaupunginteatteri sekä Sibeliustalo, jossa esiintyy säännöllisesti sekä kotimaisia että kansainvälisiä huippuartisteja ja -bändejä.

Lahti on maineikas ja kansainvälisesti tunnettu urheilukaupunki ja liikuntamahdollisuuksia löytyykin moneen makuun. Jos perinteiset kuntosalit, yleisurheilu-, palloilu- tai talviliikuntalajit eivät ole sinun juttusi, voit kokeilla esimerkiksi jenkkifutista, mäkihyppyä, roller derbyä, lacrossea, lumilautailua, ringetteä, crossfitiä, parkouria, boulderointia, rugbya, cheerleadingia, tai vaikkapa enduroa.

Ainutlaatuinen lahtelainen ilmiö on myös Kortteliliiga, joka tarjoaa vapaamuotoista harrastesarjatoimintaa sekä omaehtoisia liikuntamahdollisuuksia ympäri vuoden. Mieluisaa ajanvietettä löytyy myös penkkiurheilijoille. Esimerkiksi Lahden urheilukeskuksessa järjestetään isoja kansainvälisiä urheilutapahtumia, kuten maailmanmestaruuskilpailuja sekä vuosittaiset Salpausselän Kisat.  

right
Opiskelijoita urheilemassa

Tilaa hakijan uutiskirje

Saat sähköpostiisi noin 1–2 kertaa kuukaudessa luettavaa yliopistoon hakemisesta ja opiskelusta LUTissa.