Tutkinto
Diplomi-insinööri
Koulutusala
Tekniikka
Tiedekunta
LUT School of Energy Systems
Laajuus
120 opintopistettä (ECTS)
Kesto
2 vuotta
Opetuskieli
englanti
Toteutusmuoto
Monimuoto
Sijainti
Lahti
Hakuaika
1.12.2023–17.1.2024 klo 15:00
left

Mekatroniikan tavoitteena on parantaa koneiden, konejärjestelmien ja teollisen tuotannon tehokkuutta, käytettävyyttä, kestävyyttä ja kustannustehokkuutta.

Master’s Programme in Mechatronics -maisteriohjelmassa opit soveltamaan tekoälyä koneiden ja prosessien ohjausjärjestelmiin ja niiden huoltoon, palveluihin ja ohjelmointiin. Ohjelma käsittelee myös digikaksosia, autonomisia konejärjestelmiä, ja käyttöjärjestelmien kehittämistä ja käytettävyyttä.

Ohjelman aihepiireihin kuuluvat sähkönsiirtojärjestelmien sekä hydraulisen voimansiirron ja hybridivoimansiirron teoria ja käytäntö. Opit, kuinka mekatroniset järjestelmät voivat parantaa sekä energia- että materiaalitehokkuutta. Ohjelma käsittelee myös konejärjestelmien ympäristönäkökulmia ja kestävyyttä.

Ohjelmasta valmistuneet voivat työllistyä esimerkiksi teollisuusyritysten suunnitteluinsinööreinä, suunnittelupäälliköinä, tuotesuunnittelijoina tai tuotannon suunnittelijoina. Valmistuttuasi voit työskennellä myös tutkijana tai suorittaa tohtoriopinnot.

Ohjelma on englanninkielinen.

Katso myös