Tohtorin tutkinnon laajuus vastaa neljän lukuvuoden ja lisensiaatin tutkinnon laajuus kahden lukuvuoden päätoimista opiskelua. Koulutus suunnitellaan ja järjestetetään tutkimusalakohtaisesti.

Kaikki LUT-yliopiston kirjoilla olevat tohtorikoulutettavat kuuluvat LUT-tohtorikouluun (LUT Doctoral School), joka sisältää kaikki yliopiston tieteenalat kattavat tohtoriohjelmat yliopiston sisäisistä tohtoriohjelmista kansallisiin ja kansainvälisiin tohtoriohjelmiin. LUT-yliopistolla on myös ns. double doctoral degree-sopimuksia ulkomaisten yliopistojen kanssa.

Lisätietoja tutkimusaloista (pääaineista) sekä yksikkökohtaisista hakumenettelyistä saat tutustumalla eLUTiin.

Tekniikan alan tohtoriohjelmat

left
Solar panels from LUT University main lobby roof

Energiajärjestelmien tohtoriohjelma

Energiajärjestelmien tohtoriohjelma tarjoaa mahdollisuuden tehdä tohtorin tutkintoon tähtäävää väitöstyötutkimusta ja opintoja viidellä eri tutkimusalalla.
right
Model particles in LUT laboratory

Teknis-luonnontieteellinen tohtoriohjelma

Teknis-luonnontieteellinen tohtoriohjelma tarjoaa mahdollisuuden tehdä tohtorin tutkintoon tähtäävää väitöstyötutkimusta ja opintoja viidellä eri tutkimusalalla.

LUT-tohtorikoulu

LUT-yliopisto profiloituu erityisesti kansainvälisesti korkeatasoiseen tieteelliseen tutkimukseen ja tohtorikoulutukseen. LUT-tohtorikouluun kuuluvat yliopiston akateemisissa yksiköissä toimivat tohtoriohjelmat.