Kansainvälisyys LUT-yliopiston ytimessä

left

EULiST

LUT-yliopisto on jäsenenä EULiST-allianssissa (European Universities Linking Society and Technology). EULiST perustettiin tukemaan pitkän tähtäimen yhteistyötä koulutuksen, tutkimuksen, innovaation ja yhteiskunnan palvelemisen aloilla. EULiST on yksi viidestäkymmenestä Eurooppalaiset yliopistot -verkostosta (European Universities Initiative).

right
EULIST - European Universities Linking Society and Technology
left

Seitsemän tasokasta englanninkielistä kandidaattiohjelmaa

Uusi Sustainable International Business -kandidaattiohjelma tarjoaa laajaa osaamista kestävän kehityksen aiheissa kansainvälisen liiketoiminnan, markkinoinnin ja hankintojen johtamisen kontekstissa. Yritykset tarvitsevat muutoksentekijöitä, jotka haluavat ratkaista nykypäivän viheliäisiä ongelmia ja tehdä samalla voittoa kestävällä tavalla.

Kandidaattiohjelmat järjestetään joko LUTin Lappeenrannan tai Lahden kampuksella. Tarjolla on myös neljä kaksoistutkinto-ohjelmaa – Electrical Engineering, Energy Technology, Mechanical Engineering ja Software and Systems Engineering – yhteistyössä kiinalaisen Hebei University of Technology -kumppaniyliopiston kanssa.

LUT aloitti yhteiskuntatieteiden opetuksen

LUT-yliopisto aloitti yhteiskunta- ja viestintätieteiden kandidaattikoulutuksen syksyllä 2023. Englanninkieliset maisteriohjelmat alkavat syksyllä 2024. 

LUT-yliopiston yhteiskuntatieteiden koulutuksessa analysoidaan yhteiskunnan ja ihmisten toimintaa suhteessa kestävyysongelmiin sekä luodaan ratkaisuja yhteiskuntatieteiden, tekniikan ja liiketoiminnan välisellä yhteistyöllä.

right

Electric Transportation Systems -maisteriohjelma

LUT-yliopisto on perustanut Suomen ensimmäisen sähköisen liikenteen professuurin Lahteen. Sen tarkoitus on valjastaa viimeisin tutkimustieto yrityskäyttöön.

“Sähkötekniikan ja sähköisen liikenteen merkittävä murros on vasta alkamassa. Yliopiston tehtävä on varmistaa, että Suomella on riittävästi tutkimus- ja opetuspohjaista sähköisen liikenteen osaamista”, sanoo dekaani Olli Pyrhönen LUT-yliopistosta.

LUT-yliopisto ja sähköajoneuvojen pikalatausratkaisuja valmistava Kempower ovat avanneet myös sähköisen liikenteen tutkimuskeskuksen Lahden kampukselle.

LUT-kauppakorkeakoulun tutkimuksen laatu on maailman toiseksi paras

LUT-kauppakorkeakoulu säilytti korkean asemansa THE:n alakohtaisessa Business and Economics -vertailussa. Sijoitus oli 909 bisneskoulun joukossa upeasti 126–150.

Lisäksi LUT-kauppakorkeakoulu on tutkimuksen laadussa maailman toiseksi paras bisneskoulu: kauppatieteellisen tutkimuksen laatu saavutti vertailussa huippupisteet 97.9, kun 100 on enimmäispistemäärä. LUT-kauppakorkeakoulu on myös Suomen toiseksi paras bisneskoulu.

"On upeaa nähdä, että LUT-kauppakorkeakoulun tutkimus on vaikuttavaa ja että tutkijat ympäri maailmaa viittaavat siihen toistuvasti. Menestyksemme tutkimuksen laadussa osoittaa selvästi, että kova työmme palkitaan ja että osallistumme aidosti alamme globaaliin keskusteluun", sanoo LUT-kauppakorkeakoulun dekaani Sami Saarenketo

Kansainväliset järjestöt ja verkostot

Maija Kuiri, LUT-yliopisto
Teemme yhteistyötä parhaiden mahdollisten kumppaneiden kanssa. LUT kuuluu moniin tutkimus- ja opetusalojen eri aihepiirien kansainvälisiin järjestöihin ja verkostoihin.
Maija Kuiri
Kansainvälisten asioiden johtaja
left

LUT-KAUPPAKORKEAKOULU

LUT-kauppakorkeakoulu kouluttaa tulevaisuuden ongelmanratkaisijoita ja kehittää kestävän liiketoiminnan ratkaisuja. Sen koulutus ja tutkimus keskittyvät yritysten kestävään uudistumiseen. Kauppakorkeakoulu tukee yrityksiä ja julkista sektoria tieteellisellä tutkimuksella, joka tuottaa uutta tietoa ja ratkaisuja yritysten kehittämistä ja yhteiskunnallista päätöksentekoa varten.

left

LUT SCHOOL OF ENERGY SYSTEMS

LUT School of Energy Systems -tiedekunnan erikoisalat ovat energiatekniikka, sähkötekniikka, kestävyystiede ja konetekniikka. Sen asiantuntijat käsitteellistävät, kehittävät ja toteuttavat tulevaisuutta. Nykyaikaiset sähköjärjestelmät ovat yhdistelmä päättäväistä ja luovaa tuotekehittelyä, monipuolista suunnittelua ja simulointia, ja teknis-taloudellisesti tehokasta tuotantoa.

left

LUT SCHOOL OF ENGINEERING SCIENCE

LUT School of Engineering Science -tiedekunta on ratkaisukeskeinen kumppani yrityksille ja teollisuudelle. Sillä on korkeatasoista kansainvälistä osaamista erotus-, puhdistus- ja prosessitekniikan, vihreän kemian, konenäön ja hahmontunnistuksen, teollisuusmatematiikan, fysiikan, ohjelmistotekniikan ja tuotantotalouden aloilla.

left

Yleistä

LUT kuuluu moniin tutkimus- ja opetusalojen eri aihepiirien kansainvälisiin järjestöihin ja verkostoihin. LUTilla on myös Brysselin toimipiste, jonka tarkoitus on mahdollistaa LUTin toiminta eri järjestöissä, parantaa nykyisiä verkostoja ja löytää uusia, lisätä LUTin kansainvälistä näkyvyyttä, vaikuttaa tuleviin puiteohjelmiin ja kasvattaa LUTin ulkopuolista rahoitusta.

LUT-yliopisto kuuluu EULiST-allianssiin (European Universities Linking Society and Technology). EULiST perustettiin tukemaan pitkän tähtäimen yhteistyötä koulutuksen, tutkimuksen, innovaation ja yhteiskunnan palvelemisen aloilla.

Verkostoituminen lisää vaikuttavuutta

LUTilla on vahva ja laaja maailmanlaajuinen kumppaniverkosto. Kumppanimme täydentävät avainosaamistamme ja tuovat lisäarvoa yhteisten tutkimus- ja opetushankkeiden kautta sekä luomalla laadukkaita liikkuvuusmahdollisuuksia opiskelijoille ja henkilökunnalle (lista liikkuvuuskumppaneista).

Kansainvälisyys kuuluu kaikkeen opetukseemme ja tutkimukseemme.