Asiakkaaksi rekisteröityminen ja lainaaminen

left

Lainataksesi kirjastostamme tarvitset LUT-tiedekirjaston kirjastokortin.

LUTin ja LABin opiskelijat ja henkilökunta rekisteröidään kirjaston asiakkaaksi automaattisesti, jotta he saavat e-aineiston käyttöoikeuden. Digitaalisen kirjastokortin he saavat lataamalla sovelluskaupasta Ex Libris Library Mobile -sovelluksen. eLIB-oppaasta löytyy tarkempia tietoja sovelluksen käyttöön. 

LUT-korkeakoulujen ulkopuoliset pääsevät asiakkaaksi täyttämällä asiakastietolomakkeen. Kirjastokortin voi noutaa kirjaston palvelupisteestä. Henkilöllisyys on todistettava kirjastokortin luovutuksen yhteydessä. 

Asiakkaanamme sitoudut LUT-tiedekirjaston käyttö- ja lainaussääntöihin.

right

Lainojen uusiminen, palauttaminen ja varaaminen

left

LUT-tiedekirjastosta lainattu aineisto on uusittava eräpäivään mennessä tai palautettava kirjastoon. Lainaaja on vastuussa lainaamastaan aineistosta.

LUTin ja LABin opiskelijat ja henkilökunta kirjautuvat oman organisaationsa Primoon (Haka-kirjautuminen organisaation omalla tunnuksella ja salasanalla).

Muut asiakkaat kirjautuvat Primoon kirjastokortin numerolla ja salasanalla (ohje). Voit valita LUTin tai LABin Primo-hakupalvelun.

right

Myöhästymismaksut

left

Myöhässä palautetuista ja uusituista lainoista kertyy myöhästymismaksuja. Myöhästymismaksut voit maksaa Primon kautta verkkopankissa (pienin mahdollinen maksu on 0,65 euroa).

Lappeenrannassa voit maksaa maksuja kirjaston asiakaspalvelupisteessä myös maksukortilla. Emme käsittele käteistä rahaa.

Lainakieltoraja on 15 euroa.

right

Kaukopalvelu

left

Jos asiakkaan tarvitsemaa aineistoa ei löydy kirjaston kokoelmista, voi aineiston tilata käyttöönsä kaukopalvelun kautta.

Kaukopalvelu on kirjastojen välistä maksullista lainaus- ja jäljennepalvelutoimintaa. Kaukopalveluun liittyvät maksut löydät hinnastosta.

right