1
Saimaa
2
Tuntia Helsinkiin
3
Opiskeltavaa alaa
left

Kaikki tarvittavat palvelut Saimaan äärellä

Lappeenrannassa yhdistyvät urbaani kaupunkikulttuuri ja kaunis, rauhoittava luonto. Etelä-Karjalan suurimpana kaupunkina se tarjoaa kaiken olennaisen hyvään opiskelijaelämään. Suomen parhaat kahvilat ja paahtimot, lukuisat ravintolat, satamalaivat, erittäin hyvä julkinen liikenne ja shoppailumahdollisuudet vetävät vertoja suurillekin kaupungeille.

Lappeenrannan eteläinen sijainti ja läheisyys pääkaupunkiseutuun yllättää monet, sillä matka Helsinkiin taittuu junalla alle kahdessa tunnissa. Hyvien kulkuyhteyksien ansiosta Lappeenrantaan on helppo tulla junan lisäksi bussilla tai autolla. Lappeenrannasta on myös lentoyhteys Eurooppaan. 

Saimaa on iso osa kaupungin identiteettiä. Sen ympäristö lukuisine uimarantoineen tarjoaa runsaat mahdollisuudet viihtyä ja harrastaa.

Kuten LUT, myös Lappeenrannan kaupunki on panostanut kestävämpään huomiseen. Euroopan komissio myönsi vuonna 2021 kaupungille Green Leaf -palkinnon. Se todistaa, että Lappeenrannan ilmastotoimet ovat esimerkillisiä ja edistyksellisiä panostuksia vihreään kehitykseen. 

right

Edullinen opiskelijakapunki 

Lappeenranta on edullinen opiskelijakaupunki, minkä johdosta opiskelijoilla jää rahaa myös elämiseen ja harrastamiseen.

Joka kymmenes lappeenrantalainen onkin korkeakouluopiskelija ja näin korvaamaton osa kaupungin identiteettiä. Opiskelijoiden arvostus näkyy käytännössä esimerkiksi niin, että Lappeenrannan kaupunki, yliopisto, ammattikorkeakoulu ja opiskelija-asuntosäätiö LOAS yhteisesti takaavat, ettei yhdenkään yliopisto- tai ammattikorkeakouluopiskelijan tarvitse jättää opiskelupaikkaa vastaanottamatta asunnon puuttumisen takia.

Kampusalue Skinnarilan kaupunginosassa

Kampusalue – jota joskus leikkimielisesti kutsutaan myös Skinnarilan vapaavaltioksi – sijaitsee aivan Saimaan rannalla. Se tarjoaa jokaiselle opiskelijalle mahdollisuudet viihtyä ja harrastaa myös opiskelujen ulkopuolella.

Yliopiston tilat ovat opiskelijoiden käytettävissä henkilökohtaisilla avaimilla 24/7. 

Lappeenrannan kampus pitää sisällään muun muassa useita opiskelijahintaisia ravintoloita, kaupan, baarin, ylioppilastalon, kahvilan, kampaamon, Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) terveyspalvelut, kirjakaupan, kirjaston, ryhmätyötiloja, kunto- ja liikuntasaleja, sauna- ja kerhotiloja sekä esimerkiksi bändikämpän ja valokuvausstudion. Aivan yliopiston edustalla – Saimaan rannalla – voit pelata padelia. 

Näiden lisäksi opiskelijoillamme on käytössään J. Hyneman Center, uniikki protopaja, jossa opiskelijat voivat itse rakentaa erilaisia prototyyppejä sekä testata ideoitaan. 

Lisää palveluita ja Lappeenrannan kaunis satama löytyvät Lappeenrannan keskustasta, jonne on matkaa noin 7 kilometriä. Bussiyhteys yliopistolta keskustaan kulkee noin vartin välein.

left

Asuminen

Lappeenrannan opiskelija-asuntosäätiö LOAS tarjoaa opiskelijoillemme soluasuntoja, yksiöitä sekä perheasuntoja. Suurin osa asunnoista sijaitsee kampusalueen läheisyydessä ja useissa kohteissa kaupungin keskustassa.

Opiskelija-asuntojen vuokriin sisältyy aina vähintään 100/100 Mbps internet-yhteys, sähkö ja vesi. Lisäksi jokaisessa kohteessa sauna ja pesula, joiden käyttö on asukkaille maksutonta. 

Asuminen LOASilla on edullista. Keskimääräinen vuokra huoneesta soluasunnossa on 270 euroa kuukaudessa, ja yksiön opiskelijamme saa keskimäärin 400 euron kuukausihinnalla.

Uusille opiskelijoille myönnettävä asuntotakuu tarkoittaa, että jokaiselle uudelle opiskelijalle löytyy asunto joko LOASin, kaupungin tai yksityisten vuokranantajien kautta.

right
23
Harrasteyhdistystä
10
Ainejärjestöä
1
Suomen pisin Wappu
right

Loistava opiskelijailmapiiri eli Skinnarilan Henki

Lappeenrannassa opiskelijat otetaan vastaan hyväntuulisella karjalaisella asenteella - ja se tarttuu. Vuosien saatossa avoimuus ja yhteishenki opiskelijoiden joukossa ovat jalostuneet niin kutsutuksi Skinnarilan hengeksi. Se on oleellinen osa kampuksen identiteettiä yhdistäen niin uudet kuin vanhatkin opiskelijat yhdeksi opiskelijakansaksi - luttilaisiksi. 

Kampuksen 9 ainejärjestöä eli kiltaa, ylioppilaskunta, kerhot ja koko muu yliopistoyhteisö tekevät tinkimättömästi yhdessä töitä opiskelijoidemme hyväksi. 

left

Vapaa-aika ja harrastukset 

Kattavat liikunta- ja muut harrastusmahdollisuudet niin Skinnarilassa kuin koko Lappeenrannan alueella tarjoavat hyvää vastapainoa opiskeluille. Jatka siitä mihin kotipaikkakunnallasi jäit, tai löydä kokonaan uusi harrastus!

Ylioppilaskunnan (LTKYharrasteyhdistysten lista pitää sisällään yli 20 lajia aina konemusiikista kiipeilyyn ja sukeltamisesta ratsastukseen – sekä kaikkea siltä väliltä. Jos et löydä joukosta mieluista kerhoa, voit perustaa sellaisen itse vaikka ensimmäisellä opiskeluviikollasi LUTissa. 

Muutaman kilometrin säteellä kampuksesta löytyy mahdollisuuksia harrastaa lähes lajia kuin lajia niin kilpa- kuin harrastetasolla. 

Roosa Grönberg
Lämmintä yhteisöämme on vaikea kuvailla sanoilla, joten jo vuosia olemme puhuneet "Skinnarilan hengestä". Se tekee opiskelusta elämäsi parasta aikaa!
Roosa Grönberg
LTKY:n puheenjohtaja 2022

Tilaa hakijan uutiskirje

Saat sähköpostiisi noin 1–2 kertaa kuukaudessa luettavaa yliopistoon hakemisesta ja opiskelusta LUTissa.