Maailma kutsuu. Miten vastaat?

left

Nykypäivän työnantajat toimivat lähes poikkeuksetta globaalissa ympäristössä. Siksi kansainvälistä kokemusta edellytetään ja arvostetaan.

Me LUTissa autamme, kannustamme ja tuemme opiskelijoitamme kansainvälistymisessä. Tarjoamme opiskelijoillemme monipuolisesti erilaisia kansainvälistymisen mahdollisuuksia, joihin tarttumalla voit tehdä tutkinnostasi kilpailukykyisemmän ja saada ikimuistoisia kokemuksia. 

Opiskele tutkinto kansainvälisessä yliopistossa 

Yliopistomme 98 kansallisuudesta koostuvassa yhteisössä kansainväliset taitosi ja eri kulttuurien tuntemuksesi kasvavat varmasti. Opiskellessasi kartutat paitsi kielitaitoasi, myös kykyjäsi työskennellä monikulttuurisessa ympäristössä.

Halutessasi voit suorittaa koko tutkintosi englanniksi. Meillä on mahdollista opiskella jopa yli 30:ssä erilaisessa kansainvälisessä tutkinto-ohjelmassa. Englanninkieliset kaksoistutkinto-ohjelmamme ovat oiva tapa kerryttää kansainvälistä osaamista ja monikulttuurisia valmiuksia työelämää varten. 

right

Opiskele kaksois- tai kolmoistutkinto

left

Tekniikan kandidaatiksi kaksoistutkinto-ohjelmasta 

Neljä englanninkielistä kandidaattiohjelmaamme toteutetaan yhteistyössä kiinalaisen Hebein teknillisen yliopiston kanssa:

Koulutukset ovat kaksoistutkinto-ohjelmia, eli ohjelmasta valmistuva opiskelija saa tutkintotodistuksen molemmista yliopistoista. Kaikki tutkinnot suoritetaan Suomessa LUTin kampuksilla joko Lappeenrannassa tai Lahdessa.

right

Maisteritutkinto Eurooppalaisesta yhteistyöyliopistosta 

Myös osa kauppatieteen ja tekniikan maisteriohjelmista tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa kaksoistutkinto partneriyliopistosta. Kaksoistutkintoon voivat hakea ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijat. Vaihtoaika partneriyliopistossa toteutuu tutkinnon toisena lukuvuonna.
Tällä hetkellä LUTilla on yhteistyöyliopistoja viidessä eri Euroopan maassa.
Voit katsoa kaikki kaksoistutkintokohteemme täältä.

Erasmus Mundus kolmoistutkinto-ohjelmat

Tarjolla on myös kaksi maisteritutkintoa, jotka suoritetaan kolmessa eri maassa ja instituutiossa. Näistä ohjelmista opiskelija saa siis kolme erillistä tutkintotodistusta. 

Lähde vaihtoon

left

Opiskelijamme voivat valita vaihtokohteensa yli 30:stä eri maasta.  

Tarjoamamme vaihto-opiskelupaikat perustuvat joko EU:n laajuisen Erasmus-ohjelmaan, pohjoismaisiin Nordtekiin (tekniikka) ja Norekiin (kauppatieteet), tai kahdenvälisiin sopimuksiin. Näin ollen LUTista vaihtoon lähtevä opiskelija ei joudu maksamaan lukukausimaksuja. Niistä huolehditaan yliopistojen välisissä sopimuksissa.

Ulkomailla kotimaiseen korkeakoulututkintoon soveltuvia kursseja opiskeleva henkilö on myös oikeutettu opintorahaan, asumislisään sekä korotettuun opintolainaan. Vaihto-opintoja tuetaan myös apurahoilla.

Vaihto-opiskelu kestää on käytännössä yhden lukukauden tai -vuoden eli yleensä noin 3–12 kuukautta. Mikään ei kuitenkaan estä opiskelijoitamme lähtemään vaihtoon vaikka kahdesti, mikäli seikkailut eri mantereilla houkuttavat! 

1
Elämä
36
Maata
200
Vaihtokohdetta

Lähde työharjoitteluun ulkomaille

left

Ulkomailla työskentely on erinomainen tapa kerätä kokemusta työskentelystä eri kulttuureissa ja organisaatioissa. Se kehittää kielitaidon ohella itseluottamusta, suvaitsevaisuutta sekä kykyä sopeutua uusiin ja erilaisiin tilanteisiin – eli sellaista henkistä pääomaa, jonka arvoa ei voida mitata rahassa.  

Kansainvälinen työharjoittelu tarkoittaa tutkintoon sisältyvää harjoittelua, joka suoritetaan ulkomailla yliopisto-opintojen aikana, esimerkiksi kesäkuukausina. Työharjoittelu ei ole pakollinen, mutta erittäin suositeltava. Työnantajat arvostavat ulkomailla hankittua työkokemusta, joten kansainvälinen harjoittelu on erinomainen lisä ansioluetteloon.

LUT tarjoaa Erasmus+ -apurahaa tai matka-avustusta opiskelijoidensa kansainvälisen harjoittelun tueksi. Kannustamme sinua lämpimästi työharjoitteluun ulkomaille

Kehitä kielitaitoasi

left

Kansainvälisen uran rakentaminen edellyttää, että panostat kielitaitoihisi. Suosittelemme aloittamaan kieliopinnot heti opintojen alkuvaiheessa. LUTissa voit opiskella esimerkiksi seuraavia kieliä:

  • espanja
  • kiina
  • ranska
  • ruotsi
  • saksa
  • venäjä
  • japani
  • suomi

Näiden lisäksi tarjoamme erilaisia kulttuuri- ja viestintätaitojen kehittämiseen liittyviä kursseja. Voit nähdä koko opintotarjonnan LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun yhteisestä kielikeskuksesta.
 

right
left
right

Tilaa hakijan uutiskirje

Saat sähköpostiisi noin 1–2 kertaa kuukaudessa luettavaa yliopistoon hakemisesta ja opiskelusta LUTissa.

Kansainvälisty kotimaassa

left

Vapaa-aikaan ulotettuna kansainvälisen verkostoitumisen mahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat. Kampukselta käsin voit avata maailmalle niin monta ovea kuin haluat. Seuraavaksi esittelemme muutaman mahdollisuuden kotikansainvälistymiseen. 

Lähde KV-tuutoriksi

Kansainvälisten opiskelijoiden tuutorina saat ainutlaatuisen tilaisuuden päästä tutustumaan eri kulttuureista tuleviin ihmisiin, sekä kehittämään vuorovaikutus- ja kielitaitojasi käytännössä. 

Vertaistuutoroinnin tavoitteena on auttaa opintonsa aloittavia opiskelijoita, eli fukseja, opinnoissaan hyvään alkuun ja integroitumaan osaksi yliopistoyhteisöä. LUT kouluttaa vuosittain kansainvälisiä tuutoreita jopa sadoille ulkomaalaisille opiskelijoilleen, ja jo koulutusvaiheessa kv-tuutorit pääsevät tutustumaan moniin eri kulttuureista tuleviin kansainvälisiin opiskelijoihin. Lisäksi he oppivat huomioimaan toiminnassaan ja vuorovaikutuksessaan toistensa erilaiset kulttuuriset taustat.   

Kattavan koulutuksen ohella kv-tuutorimme saavat työlleen jatkuvan tuen sekä rahallisen korvauksen avustaan. 

Tuutoriksi voi hakea kuka tahansa uusien opiskelijoiden auttamisesta kiinnostunut opiskelija. Lue lisää kansainvälisten opiskelijoiden tuutoroinnista eLUTista.

Lähde mukaan Erasmus Student Networkin toimintaan

Voit liittyä paikalliseen ESN Lappeenrantaan, joka on osa kansainvälistä ja Euroopan suurinta Erasmus Student- opiskelijaverkostoa. ESN yhdistää vaihto-opiskelijat, kansainväliset tutkinto-opiskelijat sekä kaikki muutkin kansainvälistymisestä kiinnostuneet.

right

Paikallistoiminta on aktiivista. ESN Lappeenranta järjestää muun muassa englanninkielisiä tapahtumia sekä matkoja Lappiin, Lofooteille ja Tukholmaan. Järjestö tarjoaa jäsenilleen myös haalarit, oman kiltahuoneen sekä ESN-kortit, jotka oikeuttavat kansainvälisiin alennuksiin.

Lähde ystäväksi kansainväliselle opiskelijalle 

Ystävätoiminnan kautta voit saada itsellesi kansainvälisen ystäväopiskelijan, jonka kanssa vietetty aika on arvokas elämys.  

Arkesi kansainvälistyy vaivatta, kun ulkomaalaiset opiskelijat tutustuttavat sinut omaan maahansa ja kulttuuriinsa. Vastavuoroisesti ulkomaalaiset opiskelijat saavat mahdollisuuden tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja arkielämään. 

Kansainvälistä ystävätoimintaa ylläpitävät LUT-yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulu yhteistyössä Lappeenrannan seurakuntayhtymän oppilaitostoiminnan kanssa.

Ystäväperheiksi toivotaan kaikenikäisiä ja -kokoisia perheitä aina yksinasuvista suurperheisiin. Pääasia on, että suomalaisella ystävällä riittää aitoa kiinnostusta ulkomaalaista opiskelijaa ja hänen kulttuuriaan kohtaan. 

Tutustu ystävätoimintaan paremmin täältä

Opiskele kansainvälisessa kesäkoulussa

left

LUT Summer School tarjoaa maisteritason kursseja viimeisen vuoden kandi- sekä maisteriopiskelijoille. Sen tavoitteena on tarjota monitieteistä opetusta korkeatasoisten ja kansainvälisesti arvostettujen luennoitsijoiden johdolla.

Kansainvälinen kesäkoulu on akateeminen tapahtuma, johon kuuluu mielenkiintoisten kurssien lisäksi myös monipuolinen sosiaalinen ohjelma. Kesäkouluumme osallistuu vuosittain kymmeniä opiskelijoita ympäri maailmaa. 

Lue lisää englanninkieliseltä LUT Summer School -sivulta.

right

Lue aiheeseen liittyviä uutisia