Digitalisaatio, kuten robotisaatio, tekoälysovellukset ja big data muuttavat ihmisten toimintaa ja yhteiskuntaa ja tuovat uusia uramahdollisuuksia yhteiskuntatietelijöille. Samalla työelämä ja yritykset tarvitsevat asiantuntijoita ratkaisemaan yhteiskuntaa ja ihmisten hyvinvointia ylläpitävien systeemien – kuten energian, ruoantuotannon, veden, luonnonvarojen sekä liikenteen ja liikkumisen – ja näiden systeemien yhteenkietoutumisen haasteita.

LUTin yhteiskuntatieteet sopivat sinulle, joka haluat käyttää yhteiskuntatieteellistä osaamista rakentaaksesi hiilinegatiivista ja resurssikestävää tulevaisuutta huomioiden teknologiset, taloudelliset, poliittiset ja sosiaaliset lähtökohdat.

Yhteiskuntatieteissä saat monipuolisen koulutuksen uusien teknologioiden ja yhteiskunnalle tärkeiden järjestelmien toiminnasta. Voit toimia lukuisissa erilaisissa johto- ja asiantuntijatehtävissä. Ammattinimikkeitä voivat olla esimerkiksi yhteiskuntasuhdejohtaja, liiketoimintayksikön johtaja, konsultti, kestävyysasiantuntija tai data-analyytikko.

Yhteiskuntatieteiden maisteritutkinnot ovat laajuudeltaan 120 op ja niiden suoritusaika on kaksi vuotta.

Valittavanasi on kaksi yhteiskuntatieteiden ja yksi viestintätieteiden maisteriohjelma.

Seuraava hakuaika maisteriohjelmiin alkaa 1.12.2024 klo 8 ja päättyy 22.1.2025 klo 15. Opinnot ohjelmissa alkavat syksyllä 2025.

Yhteiskuntatieteet

Viestintätieteet

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla tutkimuksestamme puhtaaseen energiaan, ilmaan ja veteen sekä kestävään liiketoimintaan liittyen.