left

Jussi Rissanen

Myynnin valmentaja, podcastaaja ja yrittäjä Jussi Rissanen nimitettiin LUT-kauppakorkeakoulun työelämäprofessoriksi 1.2.2024. Hänen pestinsä jatkuu vuoteen 2029 saakka.

Rissanen on Baronan entinen myyntijohtaja, Frontliners-yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja, suositun Myyntiradio-podcastin vetäjä ja entinen ammattisotilas. Hän myös LUTin alumni – Rissanen valmistui kauppatieteiden maisteriksi vuonna 2008.

Rissanen johtaa syksyllä 2025 Lahdessa alkavaa uutta Executive MBA -koulutusta (EMBA). Hänet palkattiin Jalo ja Anja Paanasen tekemän historiallisen lahjoituksen avulla. Paanaset antoivat kaikkiaan viisi miljoonaa euroa LUT-yliopiston myynnin ja markkinoinnin koulutukseen ja tutkimukseen. Lahjoitusvaroilla on perustettu myös uusi myyntiin ja markkinointiin keskittyvä maisteriohjelma LUTin Lahden kampukselle. Tämäkin koulutus käynnistyy syksyllä 2025.

right
left

Sami Sykkö

Ekonomi ja esiintyjä Sami Sykkö on nimitetty LUT-yliopiston työelämäprofessoriksi 1.9.2022 alkaen. Osa-aikainen tehtävä jatkuu vuoden 2025 loppuun saakka.
 
Sykkö vaikuttaa työelämäprofessorina varsinkin Lahdessa, jossa on paljon tekstiili- ja huonekaluteollisuutta sekä muotibrändejä. Sykkö keskittyy erityisesti vastuulliseen liiketoimintaan ja asiakaskäyttäytymisen murrokseen. Lisäksi hänen osaamistaan on tarkoitus hyödyntää muun muassa yritysyhteistyön ja markkinoinnin opetuksen kehittämisessä. 

right
left

Jamie Hyneman

Myytinmurtajistakin tuttu keksijä ja tuotekehittäjä Jamie Hyneman on nimitetty LUT-yliopiston työelämäprofessoriksi 15.11.2021 alkaen.

Hyneman on toiminut LUT-yliopiston kunniatohtorina vuodesta 2017 lähtien. Hänen mukaansa on nimetty Lappeenrannan kampuksella sijaitseva J. Hyneman Center (JHC), jossa opiskelijat voivat tuottaa uusia ideoita ja ratkaisuja ongelmiin sekä rakentaa ja testata prototyyppejä. Verstas on avoinna kaikille LUT-korkeakoulujen opiskelijoille ja työntekijöille.

Hyneman on osallistunut aktiivisesti JHC-pajan toimintaan sen perustamisesta lähtien. Hän on muun muassa ollut mukana valitsemassa pajassa käytettävää teknologiaa, ohjannut opiskelijoiden projekteja.

Työelämäprofessorina Hynemanin tavoitteena on kannustaa opiskelijoita innovatiivisuuteen ja tukea uusien innovaatioiden syntymistä JHC:ssä.

right
left

Harri Koponen

Tuotantotalouden diplomi-insinööri Harri Koponen, 46, on nimetty LUT-yliopiston Professor of Practiceksi 1.10.2018 alkaen.

Tuotantotalouteen painottuvassa tehtävässään Koponen vahvistaa yliopiston ja yritysten välisiä suhteita. Digitalisaation asiantuntijana hän myös edistää siihen liittyvää tutkimusta ja koulutusta.

Koponen on urallaan kehittänyt tieto- ja viestintätekniikan mahdollistamia liiketoimintoja Suomessa ja ulkomailla sekä toiminut julkisyksityisen digitalisaation puolestapuhujana. Koposen tavoitteena on saada yritysten ja LUTin asiantuntijoiden välille konkreettisia yhteistyön muotoja.

Yhteiskunnallisella tasolla Koponen peräänkuuluttaa nopeaa osaamisen uusiutumista. Sen onnistumisessa koulutus ja elinikäinen oppiminen ovat merkittävässä asemassa, sillä Suomen vauraus syntyy korkean teknologian osaamisella ja sen mahdollistamalla liiketoiminnalla.

right