Tällä sivulla

LUT-yliopiston yhteiskuntatieteellisen alan koulutusohjelmaan haetaan korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa. Haku tapahtuu sähköisesti osoitteessa Opintopolku.fi.

LUTin yhteiskuntatieteillä on kaksi hakukohdetta:

  • Yhteiskuntatieteet, yhteiskuntatieteiden kandidaatti ja maisteri (3 v + 2 v)
  • Viestintätieteet, yhteiskuntatieteiden kandidaatti ja maisteri (3 v + 2 v)

Koulutusohjelmaan hyväksytyt opiskelijat saavat automaattisesti oikeuden suorittaa yhteiskuntatieteiden kandidaatin (YTK) tutkinnon jälkeen myös maisterin (YTM) tutkinnon.

Ajankohtaista

Sivua päivitetään parhaillaan kevään 2024 yhteishakua varten. Huomaathan siis, että osa tiedoista voi vielä koskea kevään 2023 hakukierrosta.

Hakuaika

Syksyllä 2024 alkaviin opintoihin haetaan kevään toisessa yhteishaussa, jonka hakuaika alkaa 13.3.2024 klo 8.00 ja päättyy 27.3.2024 klo 15.00

Huomioi kellonaika - lähetä hakemus klo 15.00 mennessä, jotta olet haussa mukana.

Kuka voi hakea?

Kaikkien hakijoiden tulee täyttää yleisen korkeakoulukelpoisuuden ehdot.

Valintamenettely

Molemmissa hakukohteissa on samat valintaperusteet.

Opiskelijavalinnat tehdään todistusvalinnan ja valintakoevalinnan perusteella. Hakija otetaan automaattisesti huomioon em. valintaryhmissä hakukelpoisuutensa mukaisesti. Ensin täytetään ylioppilastodistuksen perusteella valittavien valintajono ja tämän jälkeen pelkän valintakoemenestyksen valittavien valintajono.

Hakulomake

Samalla hakulomakkeella haetaan kaikkiin yhteishaun hakukohteisiin ja löydät sen Opintopolku -palvelusta hakuaikana. Lomakkeen linkki aktivoituu keskiviikkona 13.3.2024 klo 8.00.

Valintakoe

Tällä kokeella haetaan LUT-yliopiston yhteiskunta- ja viestintätieteisiin.

Koe järjestetään fyysistä läsnäoloa vaativana kokeena ke 5.6.2024 klo 12-16. Saavuthan viimeistään puoli tuntia ennen kokeen alkamista paikalle.

Tämä osio päivitetään 12/2023 mennessä. Alla oleva tieto koskee vuoden 2023 valintakoetta.

Koevastaukset kirjoitetaan käsin, joten ota kokeeseen mukaan lyijytäytekynä tai lyijykynä ja teroitin sekä pyyhekumi.

Kokeessa on käsitteiden määrittelyä ja essee. Kysymykset perustuvat kokeessa jaettavaan aineistoon, joka on käytössäsi koko kokeen ajan. Aineistosta osa on suomeksi ja osa englanniksi, mutta koevastaukset kirjoitetaan suomeksi. Ennalta määrättyä koekirjallisuutta ei ole.

Voit osallistua valintakokeeseen, jos sinua ei ole jo valittu todistusvalinnassa ylempään hakukohteeseen. Ilmoita hakulomakkeella osallistutko kokeeseen Lappeenrannan vai Lahden kampuksella. Ilmoitus on sitova, joten et voi vaihtaa sitä hakuajan päätyttyä Opintopolussa 30.3.2023 klo 15.00. Lahden kampuksella kokeeseen voi osallistua enintään 250 hakijaa, joten paikkojen täytyttyä voit valita hakulomakkeella vain Lappeenrannan.

Valintakokeeseen ei tule kutsua.

Todistusvalinnan tulokset

Todistusvalinnan tulokset julkaistaan valtakunnallisen aikataulun mukaisesti. Lopulliset todistusvalintojen alhaisimmat pistemäärät selviävät valintaprosessin päätyttyä, kun valintakoevalinta ja mahdolliset hyväksymiset varasijoilta on tehty.

Varasijoilta hyväksyminen päättyy valtakunnallisen aikataulun mukaisesti.

Koevalinnan tulokset

Koevalinnan tulokset julkaistaan valtakunnallisen aikataulun mukaisesti.

Lopulliset koevalintojen alhaisimmat pistemäärät selviävät valintaprosessin päätyttyä, kun mahdolliset hyväksymiset varasijoilta on tehty.

Varasijoilta hyväksyminen päättyy valtakunnallisen aikataulun mukaisesti.

Aikaisemmat valintakokeet

LUT-yliopiston yhteiskuntatieteiden koulutusohjelmat alkoivat syksyllä 2023, joten aiempien vuosien valintakokeita ei ole.

    Yhteiskuntatieteiden ja viestintätieteiden kandidaattiohjelmat

    LUTin yhteiskuntatieteiden koulutus muodostaa yhdessä tekniikan ja kauppatieteiden kanssa ainutlaatuisen osaamiskokonaisuuden, jolla on kysyntää yrityksissä ympäri maailman.