LUT-kursseja lukiolaisille

Kesä 2020 

LUT-yliopiston lukiolaisille soveltuva kesäkurssitarjonta on organisoitu Tekniikan alan verkostoyliopisto FITechin kautta. Tarkemmat kurssikuvaukset ja ilmoittautumisohjeet löytyvät FITechin verkkosivuilta: https://fitech.io/fi/opinnot/. Kursseille haetaan FITechin verkkosivujen kautta.  

Suosittelemme lukiolaisille erityisesti kolmea kurssia. Kurssit järjestetään 1.6.-31.7. ja haku niihin päättyy 25.5.2020. 

Peliohjelmoinnin alkeet Unitylla (1 op, https://fitech.io/fi/opinnot/peliohjelmoinnin-alkeet-unitylla/): 

Kurssilla harjoitellaan pelien tekemistä toteuttamalla oma peli suositulla Unity-pelimoottorilla. Kurssilla opetellaan Unityn käytön perusteet, mikä antaa hyvät lähtökohdat pelien tekemisen harrastamiselle. Lisäksi opitaan tärkeitä ohjelmointiin liittyviä perustaitoja, jotka luovat hyvän pohjan sekä ohjelmoinnin opiskelulle että harrastamiselle. 

Johdatus ohjelmointiin (1 op, https://fitech.io/fi/opinnot/johdatus-ohjelmointiin/): 

Kurssilla tutustutaan ohjelmoinnin peruskäskyihin ja -rakenteisiin siinä määrin, että sinulle muodostuu omakohtaisen kokemuksen kautta ymmärrys ohjelmoinnista. Kurssimateriaalien avulla tutustut ohjelmoinnin periaatteisiin ja kokeilemalla käskyjä itse näet, miten ohjelmia tehdään. Kurssi esittelee ohjelmoinnin yleiskuvan, mutta ohjelmoinnin tutustumiskurssilla ei muodostu itsenäisen ohjelmoinnin edellyttämiä rutiineja ja siksi harva pystyy ohjelmoimaan itsenäisesti tämän kurssin jälkeen. 

Henkilökohtainen tietoturva, osa 1: Näin meitä huijataan (1 op, https://fitech.io/fi/opinnot/henkilokohtainen-tietoturva-osa-1-nain-meita-huijataan/): 

Kurssilla käydään läpi henkilökohtaisen tietoturvan perusasioita keskittyen siihen, miten ihmisiltä huijataan tietoja ja rahaa tai tehdään vain kiusaa. Kurssi tarjoaa perusteet henkilökohtaisen kyber- ja tietoturvallisuuden ymmärtämiselle digitalisoinnin mukana nopeasti muuttuvassa maailmassa. Kurssi keskittyy henkilökohtaiseen tietoturvaan ja siihen, miten käyttäjiä pyritään huijaamaan. Kurssiin liittyy harjoitustehtäviä, joiden avulla pystyt harjoittelemaan perushuijausten tunnistamista sekä sitä, miten voit luoda ja hallita salasanoja niin, ettei niistä muodostu estettä palveluiden ja laitteiden käyttämiselle.

Ota yhteyttä

Johanna Naukkarinen
lukioyhteistyön koordinaattori,
LUT Junior University
johanna.naukkarinen@lut.fi
puh. +358 40 685 3134

Seuraa meitä