Lainojen uusinta ja palautus

Lappeenrannan tiedekirjastosta lainattu aineisto on palautettava kirjastoon tai uusittava eräpäivään mennessä. Lainaaja on vastuussa lainaamastaan aineistosta.

Asiakas voi tarkistaa eräpäivät ja uusia lainansa Finna-hakupalvelussa kirjautumalla sisään. LUTin ja Saimian opiskelijat kirjautuvat oman organisaationsa Finnaan (Haka login, oma käyttäjätunnus ja salasana). Muut asiakkaat kirjautuvat sivulla olevien ohjeiden mukaan kirjastokortin numerolla ja salasanalla. Käytä salasanana sukunimeä jos et ole asettanut PIN-koodia aiemmin.

Lainat voi uusia myös Tiedekirjaston palvelupisteessä, sähköpostitse tai puhelimella. Lainat voi uusia, ellei aineistoa ole varattu toiselle asiakkaalle.

Tiedekirjastosta lainatun aineiston voi palauttaa tiedekirjaston toimipisteisiin kirjaston aukioloaikoina.

Kun palautusautomaatit ovat suljettu tai et pääse Skinnarilan kampuskirjastoon, lainat voi palauttaa kirjaston pääsisäänkäynnin vieressä olevaan palautusluukkuun. Kirjaston palautusluukulle on pääsy vain kulkuavaimella yliopiston ulko-ovien ollessa lukossa.

Entisestä Linnalan kampuskirjastosta lainattu aineisto palautetaan Skinnarilan kampuskirjastoon. Linnalaan ei palautuksia voi enää tehdä.

Palautukset voi myös postittaa Lappeenrannan tiedekirjastoon (asiakas vastaa kuluista ja mahdollisesta postilähetyksen häviämisestä).

Myöhässä palautetuista ja uusituista lainoista kertyy myöhästymismaksuja. Kertyneet maksut maksetaan kirjaston palvelupisteeseen maksukortilla tai verkkomaksuna Finnan kautta.

Lisätietoja: origo@lut.fi tai puh. 040 159 4941