Tällä sivulla

Mitä yksilölliset järjestelyt ovat?

Opiskelijavalinnan yksilöllisillä järjestelyillä tarkoitetaan käytännönjärjestelyitä valintakoetilanteessa.

Sinulle voidaan myöntää yksilöllisiä järjestelyitä sairauden, vamman tai haitan vuoksi. Myönnettävät järjestelyt riippuvat siitä, millaisia tarpeita sinulla on. Voit esimerkiksi saada kokeeseen lisäaikaa tai mahdollisuuden käyttää apuvälineitä.

Yksilölliset järjestelyt eivät vaikuta valintakokeen arvosteluun. Et siis voi saada pistehyvitystä. Tietoa terveydentilasta tai yksilöllisistä järjestelyistä ei myöskään kerrota eteenpäin kokeen tarkastajalle.

Voit hakea järjestelyjä kauppatieteiden ja LUT yhteiskuntatieteiden valintakokeisiin. Jos osallistut tekniikan alan DIA-yhteisvalinnan valintakokeisiin, tutustu ohjeisiin DIAn verkkosivuilla.

Näin haet yksilöllisiä järjestelyitä

Hae yksilöllisiä järjestelyitä valintakokeisiin hakulomakkeella ja siihen liitettävillä asiantuntijalausunnoilla.

  • Yksilöllisiä järjestelyitä tulee hakea siitä korkeakoulusta, jossa teet kokeen.
  • Hakemuksesta on käytävä ilmi, millaisia yksilöllisiä järjestelyitä haet.
  • Lausunnon antajan ohje (PDF)

Lähetä hakemus liitteineen viimeistään keskiviikkona 3.4.2024 ennen klo 15.00.
Lähetä hakemus määräaikaan mennessä, vaikka et saisi asiantuntijalausuntoa ajoissa. Mainitse asiasta hakemuksellasi. Voit tässä tapauksessa lähettää asiantuntijalausunnon jälkikäteen. Määräajan jälkeen saapunut lausunto huomioidaan mahdollisuuksien mukaan.

Voit hakea yksilöllisiä järjestelyitä edellä mainitun ajankohdan jälkeen, jos tarpeesi niihin on syntynyt hakuajan päättymisen jälkeen.