Lahti opiskelukaupunkina 

Lahdessa on 120 000 asukasta, ja se on Suomen suurimpia kaupunkeja. Lahdessa ison kaupungin urbaani kulttuuri ja monipuolinen palvelutarjonta yhdistyvät pienen kaupungin kotoisaan tunnelmaan, näppäriin etäisyyksiin ja luonnon­läheisyyteen.

Lahti on maanteiden ja rautateiden risteämiskohta, joten liikenneyhteydet ovat hyvät joka suuntaan:
Helsinkiin sekä Lappeenrantaan pääsee junalla noin tunnissa. Lahdesta pääsee kätevästi suoralla bussiyhteydellä myös Helsinki-Vantaan lentokentälle, jonne on matkaa noin 90 kilometriä.

Lahti on nimetty vuoden 2021 Euroopan ympäristöpääkaupungiksi. Kaupunkiseudun tavoitteena on olla Suomen yritysystävällisin ja rohkein kestävä kasvukeskus.

Kampus Niemen kaupunginosassa

Kampus sijaitsee Mukkulankadulla, noin kolmen kilometrin päässä Lahden keskustasta. Uuden ajan oppimisympäristö on saneerattu huonekaluvalmistaja Iskulta vapautuneeseen tehdaskiinteistöön. Kampus yhdistää saman katon alle 5 000 opiskelijaa, 400 työntekijää ja noin 20 yritystä. Samalla kampuksella kanssamme toimii myös LAB-ammattikorkeakoulu.

Kampuksen tilat ovat opiskelijoiden käytettävissä 24/7. Kampus tarjoaa kaiken, mitä onnistuneeseen opiskelijaelämään tarvitsee: monipuoliset liikunta- ja ruokailumahdollisuudet sekä kohtaamispaikkoja opiskelijoille vuorokauden kaikkina hetkinä.

Opiskeluun tarkoitetut tilat ovat joustavasti muunneltavissa eri tarpeisiin. Yksikään luokkahuone tai kokoushuone ei ole samanlainen. Esimerkiksi 600-paikkainen auditorio jakaantuu kolmeksi pienemmäksi tilaksi ja tarvittaessa se voidaan yhdistää myös osaksi käytävätiloja. Tila muuntautuu vaikkapa keikkapaikaksi tai esittävän taiteen näyttämöksi.

Lisäksi kampuksella on muun muassa ajanmukaisia työpajoja, laboratorio- ja simulaatiotiloja sekä erilaisia pisteitä itsenäiselle opiskelulle, tapaamisille ja tiimityölle.

Simulaatiotiloissa on mahdollisuus harjoitella vaikkapa esimiestaitoja, haastavia asiakaspalvelutilanteita, käyttäjälähtöistä suunnittelua ja työhaastattelussa tarvittavia taitoja. Simulaatiotiloja sekä monia muita tiloja vuokrataan myös ulkopuolisille.

Liikunnan mahdollistavat erilaiset ryhmäliikuntatilat, kuntosali sekä kampuksen sisäpihalta löytyvät ulkoliikuntatelineet ja -välineet. Liikunnan jälkeen voi rentoutua kampussaunassa.

Opiskelijahintaisia makuelämyksiä tarjoavat ravintolamaailman lisäksi kampukselta löytyvä jäätelöbaari ja opiskelijoiden ylläpitämä kahvila-baari. Ravintolamaailmassa lounastavat opiskelijoiden ja työntekijöiden lisäksi myös kampuksella toimivien yritysten työntekijät. Yhteistyö eri toimijoiden välillä on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi.

Lisäksi kampuksella palvelee kaikille avoin, monialainen LUT-tiedekirjasto, jonka kokoelmissa on e-kirjoja, kansainvälisiä artikkeleita, lehtiä ja kurssikirjallisuutta. Tiedekirjasto on LUTin ja LABin yhteinen. Myös kirjaston e-aineistojen valikoima on kattava ja monipuolinen: se kostuu muun muassa sähköisistä lehdistä, kirjoista, sana- ja käsikirjoista sekä erilaisista tietokannoista.

Kampusalue käsittää Mukkulankadulla sijaitsevan tehdaskiinteistön lisäksi myös Niemenkadulla sijaitsevan Lahden Tiedepuiston rakennuksen. Tiedepuiston rakennuksessa toimii muun muassa Lahden Yliopistokampus, Helsingin yliopisto ja Päijät-Hämeen LUMA-keskus.