Teemme tiedettä, jolla on merkitystä

Puhdas energia, vesi ja ilma ovat elämän edellytyksiä, joihin me LUT-yliopistossa etsimme ratkaisuja tekniikan ja talouden tutkimuksella. Autamme yhteiskuntaa ja yrityksiä uudistumaan kestävästi.

Energia-alan tutkijamme hakevat ratkaisuja hiilineutraaliin maailmaan siirtymisessä, kaikilla yhteiskunnan ja teollisuuden sektoreilla. Teemme jatkossa entistä kokonaisvaltaisemmin työtä puhtaan ilman ja positiivisten ilmastovaikutusten varmistamiseksi.

Jätevesien tutkimuksemme kykenee ratkaisemaan monimutkaisia vedenkäsittelyn haasteita. Samalla tunnistamme sivuvirroista arvokkaita raaka-aineita, ja tuemme niiden hyötykäyttöä kestävästi.

Varmistamme vaikuttavuutta vahvalla linkityksellä liiketoiminnan tutkimukseen. Autamme yrityksiä uudistumaan, löytämään tien kestävään kasvuun sekä menestykseen digitaalisessa taloudessa.

Ymmärrämme yksittäisten ratkaisujen linkityksen laajempaan, systeemiseen kokonaisuuteen, ja tuemme muutosta tieteenalojen rajoja ylittäen. Tavoitteemme on lisätä tutkimuksemme laatua, vaikuttavuutta ja näkyvyyttä sekä kilpaillun rahoituksen määrää jatkuvasti − ja täten vakiinnuttaa asemamme kansainvälisesti. Kuulumme jo nyt maailman parhaiden yliopistojen joukkoon. (THE World University ja QS rankingit)

Tutustu tarkemmin strategiamme vahvuusalueisiin

 

Uutisia

Mitä on vetytalous ja miten sen avulla vähennetään hiilidioksidipäästöjä?

Vetytalous ja puhdas sähkö ovat energiamurroksen ytimessä. Vedystä haetaan fossiilisten energialähteiden käyttöä korvaavia ratkaisuja.  Vetytaloudesta puhutaan juuri nyt...

10 tekoa puhtaamman veden puolesta

LUT-yliopisto käynnisti vedenjalostuksen uuden aikakauden. Kokosimme 10 tekoa, joiden ansiosta haitallinen kemikaalivirta luontoon katkaistaan ja jätevesien ravinteet saadaan entistä paremmin...LUT-yliopisto

Lappeenrannan kampus
Yliopistonkatu 34
53850 Lappeenranta
Puh. 029 446 2111

Lahden kampus
Mukkulankatu 19
15210 Lahti
Puh. 029 446 2111

Katso kaikki yhteystiedot

Trailblazers. Science with a purpose.
Lisää videoita LUT YouTubessa »