Teemme tiedettä, jolla on merkitystä

Puhdas energia, vesi ja ilma ovat elämän edellytyksiä, joihin me LUT-yliopistossa etsimme ratkaisuja tekniikan ja talouden tutkimuksella. Autamme yhteiskuntaa ja yrityksiä uudistumaan kestävästi.

Energia-alan tutkijamme hakevat ratkaisuja hiilineutraaliin maailmaan siirtymisessä, kaikilla yhteiskunnan ja teollisuuden sektoreilla. Teemme jatkossa entistä kokonaisvaltaisemmin työtä puhtaan ilman ja positiivisten ilmastovaikutusten varmistamiseksi.

Jätevesien tutkimuksemme kykenee ratkaisemaan monimutkaisia vedenkäsittelyn haasteita. Samalla tunnistamme sivuvirroista arvokkaita raaka-aineita, ja tuemme niiden hyötykäyttöä kestävästi.

Varmistamme vaikuttavuutta vahvalla linkityksellä liiketoiminnan tutkimukseen. Autamme yrityksiä uudistumaan, löytämään tien kestävään kasvuun sekä menestykseen digitaalisessa taloudessa.

Ymmärrämme yksittäisten ratkaisujen linkityksen laajempaan, systeemiseen kokonaisuuteen, ja tuemme muutosta tieteenalojen rajoja ylittäen. Tavoitteemme on lisätä tutkimuksemme laatua, vaikuttavuutta ja näkyvyyttä sekä kilpaillun rahoituksen määrää jatkuvasti − ja täten vakiinnuttaa asemamme kansainvälisesti. Kuulumme jo nyt maailman parhaiden yliopistojen joukkoon. (THE World University ja QS rankingit)

Tutustu tarkemmin strategiamme vahvuusalueisiin

 

Uutisia

Ilmansaasteista eroon tieteen keinoin – viisi puhtaan ilman ratkaisua

Puhdas ilma on elämän edellytys. LUT-yliopistolla ilmansaasteisiin liittyviä ongelmia ratkaistaan esimerkiksi fysiikan, sovelletun matematiikan sekä erotus-, ohjelmisto- ja energiatekniikan...

Energiamurros: Mitkä ovat Suomen kilpailuvaltit, ja miten energiajärjestelmää pitäisi kehittää?

Business Finlandin miljoonarahoituksen saanut konsortiohanke edistää Suomen kykyä vastata hiilivapaiden tuotteiden globaaliin kysyntään. Siirtymä kohti hiilivapaata tulevaisuutta ja...LUT-yliopisto

Lappeenrannan kampus
Yliopistonkatu 34
53850 Lappeenranta
Puh. 029 446 2111

Lahden kampus
Mukkulankatu 19
15210 Lahti
Puh. 029 446 2111

Katso kaikki yhteystiedot

Trailblazers. Science with a purpose.
Lisää videoita LUT YouTubessa »