Asiantuntijuus on jatkuvaa oman osaamisen kehittämistä

Korkeasti koulutetun ura tarkoittaa useimmiten toimimista asiantuntijana vaikutusvaltaisessa tehtävässä. Työhön liittyy vastuuta tuloksista, muista ihmisistä, mutta myös yksilön omaa vastuuta omasta itsestään. Asiantuntijuuden tärkeä ominaisuus on tietämyksen jatkuva ylläpito ja kehittäminen. Lisäksi korkeasti koulutetun osaajan on huolehdittava omasta jaksamisestaan.

Osaamisen kehittämiseen on useita tapoja. Yleisin on tietenkin työssäoppiminen, mutta siinä on haasteena riittävän laajan ja syvän osaamispohjan varmistaminen ja erityisesti tämän osaamisen näkyväksi tuominen. Kuten teoreettisesti asiaa on määritelty: asiantuntijuuden valta perustuu tietoon tiedon olemassaolosta. Osaaminen on siis tuotava näkyväksi.

Yliopisto-osaamiseen ja jatkuvaan tutkimustyöhön pohjautuva täydennys- ja jatkokoulutus on varteenotettava vaihtoehto osaamisen kehittämisessä ja ylläpidossa. Käyttöön tulee viimeisin aihepiiriin liittyvä tieto ja koulutusta tarjoava taho on tunnettu ja arvostettu; saatua todistusta ei tarvitse selittää ulkopuolisille. Tästä on hyötyä myös työantajaorganisaatiolle. Onkin yhä yleisempää että organisaatio osallistuu avainhenkilöstönsä kouluttautumiskustannuksiin. Tunnettuun osaamiseen investoiminen on kannattava sijoitus.

LUTin täydennyskoulutus tarjoaa laajan asiantuntijaohjelmavalikon alumnien osaamisen kehittämisen tueksi. Asiantuntijaohjelmissamme voit syventää nykyistä osaamistasi tai laajentaa sitä kokonaan uudelle alueelle.

Tutustu asiantuntijaohjelmiemme lisäksi myös laajaan moduulitarjontaamme. Valikossa on moduuleja mm. talouteen, ihmisten johtamiseen, hankintatoimeen, markkinointiin ja yrittäjyyskasvatukseen liittyen.

Jos et löytänyt oman osaamisesi kehittämistarpeeseen sopivaa tarjontaa asiantuntijaohjelmavalikostamme, laadimme sinulle mielellämme myös täysin henkilökohtaisen kehittymissuunnitelman.

Ota yhteyttä alumnien omaan yhteyshenkilöön asiakkuuspäällikkö Sari Valkeapäähän, niin laaditaan sinulle yhdessä urakehitystäsi tukeva henkilökohtainen kehittymissuunnitelma!

Yhteystiedot koulutusasioissa

Asiakkuuspäällikkö
Sari Valkeapää
sari.valkeapaa@lut.fi
040 535 1935
lut.fi/taydennyskoulutus