left

Olen LUT:n ymtealumni, joka työskentelee tällä hetkellä varsin ajankohtaisessa työssä Huoltovarmuuskeskuksen varautumisasiantuntijana alueellisen energiahuollon parissa. Ennen HVK:lle tuloa työskentelin puolisentoista vuotta ELY-keskuksen kiertotalousasiantuntijana, ja sitä ennen kolmen vuoden ajan osaperustamassani startup-yrityksessä muun muassa hiilijalanjälkilaskennan merkeissä.

Yhä useampi diplomi-insinööri tulee valmistuttuaan toimimaan oman alansa asiantuntijatehtävissä, jolloin työpäivät kuluvat tiedon hankintaan ja käsittelyyn, erilaisten esitysten pitämiseen sekä raporttien kirjoitteluun. Asiantuntijatehtävät ovat itsenäisiä ja henkisesti haastavia, sillä yksiselitteistä oikeaa vastausta työn alla oleviin kysymyksiin ei aina löydy. Koen itse saaneeni huomattavaa tukea ja uusia näkökulmia asiantuntijatyöhöni juurikin läpikäymistäni mentorointiohjelmista. Niistä voi saada halutessaan paljon irti. Hyvä mentori kysyy mielestäni oikeita kysymyksiä, ja kehystää ilmiöitä laajempaan kontekstiin, tekemättä kuitenkaan ratkaisuja aktorin puolesta.

Olen luonteeltani vannoutunut optimisti ja johtamistyyliltäni avoin sekä rohkaiseva. Minusta on äärimmäisen kiinnostavaa keskustella mielenkiinnon kohteilleen omistautuneiden ihmisten kanssa, sillä se on ennen kaikkea minulle itselleni tilaisuus oppia ja kuulla jotakin uutta. Urapöhinän keskellä minusta on kuitenkin tärkeää korostaa, että työn on oltava vain yksi ja rajattu osa elämää. Hankalatkin työmurheet on siirrettävä säännöllisesti pois mielestä, ja keskityttävä muihin elämässään tärkeänä pitämiin asioihin.

Opinnot LUTissa: Ympäristötekniikka, 2018
Mentorointikieli: Suomi

right
Kuva Paavo Tertsusesta
Hyvä mentori kysyy mielestäni oikeita kysymyksiä, tekemättä kuitenkaan ratkaisuja aktorin puolesta.
Paavo Tertsunen
Varautumisasiantuntija, Huoltovarmuuskeskus, Suomi