Opinnäytetyön tekijälle

Lappeenrannassa opinnäytteen tekijöille on pohjakerroksessa 8-paikkainen työtila Thesis. Neljännessä kerroksessa on lisäksi yksi tutkijanhuone. Molempien varauksia voi kysyä Origo-palvelupisteestä.

Lappeenrannassa opinnäytteen tekijä ja tutkija voi myös lainata käyttöönsä mobiilikärryn, jossa voi säilyttää esim. lainaamaansa aineistoa lukitussa kaapissa ja jonka voi kuljettaa kirjaston sisällä mieleiseensä työskentelypisteeseen. Seitsemännen rakennuksen neljännen kerroksen käytävällä, lähellä ryhmätyötila, on myös lukittavia säilytyslokeroita, joiden avaimet pitää lainata Origo-palvelupisteestä.

Opinnäytetyön tekijänä saat tietoa tiedon hakemisesta ja arvioimisesta Tutkijalle- ja Tiedonhakijalle -osioista. Noudata oman tiedekuntasi tai koulutusalasi antamia viittaus- ja muoto-ohjeita. Viittaaminen on tärkeä osa tieteellistä tutkimusta. Sen avulla kerrotaan lukijalle, mistä lähteestä esitetty tieto on löydetty.

Lisää ohjeita löydät kohdasta Opastusvideot ja ohjeet sekä LibGuides- ja ResearchKit -oppaista, joista löytyy tietoa myös esim. e-kirjojen, standardien ja patenttien sekä RefWorksin käytöstä. Voit myös varata ajan henkilökohtaiseen neuvontaan.

LUTin opinnäytetyöt

Opiskelijat tallentavat itse valmiin opinnäytteensä LUTPub-julkaisuarkistoon. Tutustu LUTPub-tallennusohjeeseen ja koulutusohjelmasi opinnäyteohjeisiin Uni-portaalissa.

Lisätietoja: lutpub@lut.fi

Saimian ja LAMKin opinnäytetyöt

Saimian opiskelija, tutustu huolellisesti Saimian opinnäytetyösivuun, josta löydät ohjeita sekä runsaasti tärkeää tietoa opinnäytetyöstä. Huomaa myös, että opinnäytetyöraportin kirjoitusohjetta täydentävät useat koulutusalojen opinnäytetyöraporttien liitteet, jotka löytyvät Moodlesta.

LAMKin opiskelija, tutustu Respan opinnäytetyöohjeeseen.

Kun opinnäytetyösi on täysin valmis ja hyväksytty, tallenna opinnäytetyösi Theseuksen tallennusohjeen mukaisesti.

Opiskelija vastaa itse opinnäytetyönsä tallennuksesta Theseus-julkaisuarkistoon ja määrää tallennusvaiheessa opinnäytetyölleen käyttöoikeudet. Kirjaston henkilökunta ei tallenna opinnäytetyötä opiskelijan puolesta.

Lisätietoja: theseus@saimia.fi, (Saimia) ja kirjasto.lahti@lut.fi (LAMK)