Kauppatieteet

Kauppatieteet

Kauppatieteet ovat tärkeässä roolissa kaikilla toimialoilla. LUT:stä valmistuvat liiketalouden osaajat auttavat yrityksiä ja muita organisaatioita toimimaan kannattavasti ja menestymään kestävällä tavalla.

Kauppatieteellinen koulutus kasvattaa aktiivisia ongelmanratkaisijoita, jotka eivät pelkästään mukaudu muuttuvaan maailmaan, vaan voivat itse muuttaa sitä.

Kauppatieteet sopivat sinulle, joka haluat lähestyä ongelmia usealta suunnalta analyyttisesti. Opinnot valmistavat sinut kyseenalaistamaan liiketoiminnan käytäntöjä ja kehittämään uudenlaista yrittäjyyttä.

Kauppatieteiden osa-alueista voit löytää oman syventymiskohteesi, olitpa sitten kiinnostunut enemmän laskentatoimesta, markkinoinnista tai vaikkapa materiaalien ja palveluiden hankinnasta.

Miksi opiskella kauppatieteitä?

"Yhteiskuntamme perustuu yritysten toiminnalle kansainvälisessä ympäristössä"

Haastattelimme kauppatieteiden professori Sami Saarenketoa ja listasimme sinulle viisi painavaa syytä, miksi kauppatieteet on kannattava alavalinta.

Lue 5 syytä opiskella kauppatieteitä

Mitä kauppatieteiden koulutusohjelmassa opiskellaan?

Kauppatieteen opinnoista saat monipuoliset valmiudet toimia erilaisissa liike-elämän tehtävissä. Opit ymmärtämään keskeiset talouteen ja liike-elämään liittyvät käsitteet ja teoriat.

Saat kattavat perustiedot liiketalouden eri aloilta, esimerkiksi laskentatoimesta, markkinoinnista, yritysjuridiikasta, rahoituksesta ja strategiatutkimuksesta. Opit paitsi toimintojen ja yritysten, myös ihmisten johtamista. Saat myös valmiuksia tehokkaaseen viestintään ja yhteistyöhön eri alojen ammattilaisten kanssa.

Opintojesi aikana pääset alusta asti käytännönläheiseen toimintaan kiinni teoriaopintojen ohella. Laadit mm. yrityksille strategioita liiketoiminnan aloittamiseen uudella markkina-alueella, sovellat kirjanpidon periaatteita ja tunnuslukujen analyysiä oikeiden yritysten tilinpäätöksiin ja halutessasi pääset perustamaan yrityksen poikkitieteellisen ryhmän kanssa.

Kauppatieteet

Tutkinnot
Kauppatieteiden kandidaatti ja kauppatieteiden maisteri

Laajuus
180 (kauppatieteiden kandidaatti) + 120 (KTM) opintopistettä (ECTS)

Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua

Opetuskieli
Suomi ja englanti

Akateeminen yksikkö
LUT School of Business and Management

Hakuaika
20.3.−3.4.2019
Lisätietoja

Lisätietoja
Jokainen opiskelija suorittaa ensin kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon (KTK) ja saa automaattisesti suoritusoikeuden myös kauppatieteiden maisterin tutkintoon (KTM).

Tutkintojen yhteenlaskettu opintopistemäärä on 300 op ja suoritusaika 5 vuotta kokopäiväistä opiskelua.