Julkaistu 22.4.2022
Päivitetty 27.5.2022
Tanja Häyrynen
Moduulimallisuus mahdollisti minulle räätälöidyn kokonaisuuden
Tanja Häyrynen
Hallintopäällikkö RSM Finland Oy

Työssäni tilintarkastusyhteisön hallintopäällikkönä teen tiivistä yhteistyötä taloushallinnon kanssa; yhdessä mm. laadimme vuosittaiset budjetit ja talousraportit johdon käyttöön. Erityisesti tätä tarkoitusta varten halusin syventää osaamistani ja löysinkin LUT:n tarjonnasta Controllerin asiantuntijaohjelman, jonka sisältö vastasi hyvin tarpeeseeni. Poimin ohjelmasta ne moduulit, jotka kiinnostivat minua erityisesti ja joista toivoin saavani lisää osaamista työtehtäviini. Ohjelman moduulirakenne mahdollisti tämän hienosti. Suoritin yhteensä viisi moduulia, joista muodostui minulle samalla sivuopinnot maisterin tutkintoon.

Opintojen myötä osaamiseni syventyi ja opin paljon uutta. Opiskelu työuran tässä vaiheessa oli erittäin kiinnostavaa ja antoisaa. Opittua oli helppo hyödyntää omissa työtehtävissä ja testata opittuja asioita käytännössä. Teoria toi ns. lihaa käytännön luiden ympärille ja antoi selkeämmän käsityksen siitä, miksi asiat tehdään niin kuin tehdään. Opiskelu toi mukanaan myös monia valaisevia ahaa-elämyksiä ja oli hienoa huomata, että omaa asiantuntijuuttaan voi edelleen kasvattaa ja vahvistaa.  

Opiskeleminen perhe- ja työelämän ohessa on haastavaa. Ennen opintoja kannattaa varmistaa, että perhe ja työnantaja tukevat opintoja. Kannattaa varautua siihen, että opinnot vievät paljon aikaa. Illat ja viikonloput kuluvat kirjojen sekä harjoitustehtävien ja –töiden parissa, joten oman ajan aikatauluttaminen on tärkeää.

Opiskelutoverit antavat myös paljon. Heidän kauttaan olen oppinut lähes yhtä paljon kuin luennoilla. On mielenkiintoista ja opettavaista kuulla, miten asioita hoidetaan eri organisaatioissa. Kaikkinensa aikuisopiskelu on avartavaa ja omia työtapoja uudistavaa. Olenkin jatkanut opintojani LUT:n KATI – Johtamisen täydennyskoulutusohjelmassa. Tavoitteenani on suorittaa tradenomin opintojani täydentävä maisterin tutkinto.

Tanja Häyrynen
Hallintopäällikkö
RSM Finland Oy

Lue seuraavaksi:

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla tutkimuksestamme puhtaaseen energiaan, ilmaan ja veteen sekä kestävään liiketoimintaan liittyen.